Matcher inställda efter coronautbrott inom Östersunds IK

Östersund flyttar fram helgens hemmamatcher mot Kalix och Kiruna AIF som en säkerhetsåtgärd efter att drygt 20 coronafall upptäckts inom föreningen.

Ännu har inga fall konstaterats inom Östersunds seniorlag. Utan det är i juniorverksamheten som smittan upptäckts, men nu har föreningen beslutat att även ställa in seniorverksamheten tills vidare. Tester på samtliga spelare och tränare i seniorlaget gjordes under onsdagen och svar väntas komma inom de närmsta dagarna. Tills dess är all gemensam träning och sammankomster inställda. Även helgens planerade hemmamatcher, mot Kalix och Kiruna AIF, har ställts in och flyttats fram till den 31 oktober samt 1 november.

– Det är klart att det är ett lite jobbigt läge, men det vore naivt att tro att vi skulle klara oss opåverkade en hel säsong. Hur man hanterar en sån här situation ligger ovanför min och övriga i klubbens utbildningsnivå, så allt vi gör just nu gör vi i samråd med smittskydd, skola, förbund och Hockeyettan, säger Östersunds sportchef Per Tagesson.

De inställda matcherna är framflyttade med ett säkerhetsmarginal om 14 dagar för att förhindra smittspridning. Beslut om fler matcher kommer att flyttas fram på grund av coronautbrottet inom Östersunds IK tas efter att provresultaten kommit in.

– Det enda vi kan göra är att följa de protokoll som finns och ladda för att spela bra hockey efter det här förhoppningsvis kortare uppehållet. Vi siktar på att spela en lång säsong så det kommer säkerligen komma fler prövningar längs vägen, fortsätter Per Tagesson.

Redaktör Maria Bergström