Tvåsiffrigt borta mot Segeltorp

Vi vann ännu en väldigt målrik match när vi ikväll slog Segeltorps IF på bortaplan med hela 4-11. Den här matchen hade vi hela fyra tvåmålsskyttar; Lööf, Naenfeldt, Eriksson och Sundlöf!

Strömsbro la gasen i botten direkt i den första perioden. Adam Lööf spräckte målnollan när han gav bortalaget ledningen med 0-1 efter 3.21. Några minuter senare gjorde Jesper Hedenström sitt andra mål den här säsongen när han utökade till 0-2. Lagen fick en varsin chans i numerärt överläge men gjorde ingenting utav det. Men Strömsbro behövde dock ingen hjälp för 0-3 kom, 0-4 kom och 0-5 kom och då valde hemmalaget att byta målvakt. Men med nio sekunder innan perioden var till ända skulle Nicklas Strid öka på till 0-6. Och allt detta inom tjugo minuters spel, trots en jämn skottstatistik.

Några minuter in i andra perioden spräckte Johan Eriksson sin målnolla för säsongen när han ökade på till 0-7 för Strömsbro i numerärt överläge. När man sedan drog på sig tre utvisningar på raken fick hemmalaget chansen i spel fem mot tre och då kunde man inte längre hålla emot. Segeltorp reducerade till 1-7 genom Razmuz Waxin Engback. Men Strömsbro slog inte av på takterna trots en sexmålsledning. Man ökade på till 1-8 och 1-9 när Naenfeldt och Lööf gjorde sina andra mål för kvällen. Hemmalaget skulle dock få in en reducering till 2-9 innan perioden var slut.

Även den sista perioden blev en målrik historia. Philip Zubenko kunde reducera till 3-9 i numerärt överläge när Strömsbro drog på sig en tripping. Därefter skulle Johan Eriksson göra sitt andra mål för kvällen när han fixade tvåsiffrigt på tavlan till 3-10 för bortalaget. Slutresultatet skulle till slut skrivas till 4-11 efter att Krister Sundlöf skickat in det sista målet för kvällen i numerärt överläge. Vi tar med tre poäng hem till Gävle och befäster sjundeplatsen i tabellen.

Segeltorps IF – Strömsbro IF 4-11 (0-6, 2-3, 2-2)
Skott: 46-48 (18-19, 14-13, 14-16)
Utv: 18-14 (4-4, 6-6, 8-4)