En stark defensiv gav tre poäng mot Tyringe!

En stark insats i defensiven gav Borås alla tre poäng när man mötte Tyringe på bortaplan. Det var en relativt jämn match lagen emellan, men det var Borås som var hetare och spelade med mer energi och vann därför rättvist. Segern innebar att man klättrade från tolfte till nionde plats i tabellen. Placeringen kan dock ändras redan ikväll då Mörrum och Hanhals har en match mindre spelad, och möts ikväll. Överlag är detta en viktig seger för Borås som har haft en tuff inledning av säsongen, skönt att man kunde åka hem med säsongens första trepoängare!

Matchfakta Tyringe Hockey – Borås Hockey 

Slutresultat: 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
Skott: 31-39 (10-16, 12-12, 9-11)
Utvisningsminuter Borås: 4 x 2 min
Utvisningsminuter Tyringe: 7 x 2 min
Publiksiffra: 50
Domare:
 Mikael Söderlund (William Backlund, Adam Kallenberg)

Målskyttar och assister (Borås Hockey)

11:28, 0-1 Erik Aterius (Christoffer Häggblad, William Danielsen)
20:57, 0-2 Ludvig Jansson (Melwin Sundén, Anders Eriksson)
47:12, 2-3 Anders Eriksson (Ludvig Jansson, Henrik Eriksson)

Head Coach Johan Hellström var nöjd över prestationen laget visade

Grattis till tre poäng! Hur vill du summera vinsten?
– Viktig seger, viktigt att studsa tillbaka igen efter förlusten mot Hanhals. Tycker vi börjar matchen med en tydlighet i våra ageranden samt bra och sunda värderingar. Jag tycker egentligen det speglar nästan hela matchen. Visst, vi har några små svackor under matchen samtidigt som Tyringe gjorde bra saker. Men där och då har vi ett bra försvarsspel att luta oss mot vilket gav oss en trygghet.

Vad tar ni med er från matchen?
– Mycket tar vi med oss. Försvarsspelet ska vi bygga vidare på. Det offensiva spelet var bra, vi skapade mycket men behöver jobba med effektiviteten. En annan väldigt viktig grej var att vi åkte skridskor och inga tog några ”lata” utvisningar. 

Inför lördag, hur kommer veckan se ut?
– Vi kom hem sent inatt efter matchen, så vi har valt att ta en ledig dag. Nyttigt och välbehövligt både mentalt och fysiskt. Sedan så tränar vi imorgon (fredag) igen, vi kommer köra löpning innan isen för att därefter köra ett intensivt ispass med hög energi. På lördag stämplar vi in för ny match igen, denna gång mot Mörrum.