Hudiksvalls tränare om kvällens möte mot Visby Roma

Hudiksvall lämnar en svajig helg bakom sig och har nu siktet mot Gotland där ett möte mot Visby Roma väntar under torsdagskvällen. Ett möte som tränaren Per Ljusteräng ser som en inspirerande utmaning.

I fredags nollade Hudiksvall lite överraskande mot Sollentuna, en match som Hudiksvalls tränare var en svag insats från hans trupp.

– Att vi inte gör mål, oavsett motstånd är riktigt svagt av oss. Mot Sollentuna underlättade det inte heller av att vi kanske inte gick in i matchen med rätt attityd. En dålig insats av oss, det händer tyvärr ibland. Sollentuna gjorde det bra och vann rättvist, säger Per Ljusteräng

Inför söndagens möte mot Hammarby ryckte truppen upp sig och tränaren beskriver stämningen som revanschlysten efter fredagens svagare insats, vilket gav resultat. Matchen slutade 10-2 till Hudiksvall och dessa snabba vändningar har Ljusteräng en förklaring på.

– Att våra prestationer kommer att vara lite ojämna har jag flaggat för tidigare, men vi jobbar på det varje dag. Unga, skickliga och individuella spelare som ska hitta sina roller med en egen press att leverera kan vara en del av vårt problem just nu, menar tränaren.

Under torsdagsförmiddagen satte sig truppen på färjan över till Gotland, laddade för ett bortamöte mot Visby Roma som presterat bra inledningsvis av ATG Hockeyettan Östra. Laget har tre segrar och en förlust, jämfört med Hudiksvalls två vinster och två förluster, varav en förlust på övertid. Men Per Ljusteräng är positiv inför mötet.

– Inför kvällens match så känns allt bra, vi hoppas att vi är på väg upp i form. Det blir en inspirerande utmaning att möta en seriefavorit på bortaplan, berättar Ljusteräng.

Förhoppningarna är givetvis på vinst, men tränaren lägger störst vikt på att truppen nu ska höja kvalitén överlag.

– Givetvis tror och hoppas vi på seger, men vi behöver först och främst visa att vi klarar av att prestera flera matcher på raken. Kommer vi upp i vår nivå då är vi svårslagna för alla lag, avrundar Hudiksvalls tränare Per Ljusteräng.

Matchen mellan Hudiksvall och Visby Roma har sändningsstart 18:50 på ATG Hockeyettan play med nedsläpp 19:00. Matchen ser du här.

Redaktör Maria Bergström