Planeby om kvällens möte: Passar oss att slå i underläge

Under fredagen är det dags för Kumla att på bortais ta sig an tabelltrean Mariestad. Kumla som själva ligger på en åttondeplats för nuvarande med en vinst och tre förluster är redo att ge Mariestad ett hårt motstånd.

Kumlas tränare Erik Planeby ser fram emot fredagens möte mot Mariestad, och han går in med en bra känsla efter förra fredagens match mot Lindlöven.

– Vi gjorde en jättebra insats mot Lindlöven förra fredagen och det är precis så vi måste spela idag. Enkelt, rejält och tajt försvarsspel, och vara effektiva när vi får chanserna framåt. Jobba stenhårt som ett lag, förklarar Erik Planeby.

Snacket inom truppen inför fredagens match har handlat om att de behöver vara sammanfogade och vara på tårna från start.

– Mariestad är bra och kommer säkert sätta full fart direkt. Vi måste även jobba som ett lag och spela för varandra. Vi har spelat bra i perioder under seriestarten men inte riktigt orkat hålla i det under hela matcherna, förutom mot Lindlöven, berättar Planeby.

Truppen är fulltalig och de har även tagit in juniorbacken David Carlsson från BIK Karlskoga som visat sig intressant under veckans träningar, så Kumla är väl förberedda på kvällens drabbning.

– Vi vet hur vi vill spela ikväll och hoppas kunna bjuda upp till en bra match. Mariestad är självklart favoriter, men det passar oss att slå ur underläge, säger Kumlas tränare Erik Planeby.

Matchen mellan Mariestad och Kumla visas på ATG Hockeyettan play med sändningsstart 18:50 och nedsläpp 19:00. Matchen går att se här.

Redaktör Maria Bergström