Nyförvärvet stängs av i fyra matcher

Rihards Marenis stängs av i fyra matcher efter en tackling mot Teg.

Han missar därmed helgens båda matcher.

– Jag har sett situationen och det är svårt att avgöra. Vi kräver ju att våra spelare ska spela fysiskt, säger KIF-tränaren Sergei Joukov.

 

Nyförvärvet från KHL har inte fått den starten i KIF-tröjan som han hade önskat. Två ramträffar är det närmaste som Rihards Marenis har kommit mål. Och nu får han vänta fyra matcher till för att ens få spela.

– Det är synd att han missar matcherna. Jag tycker att han visade vägen och var en av våra starkaste spelare mot Övik senast. Men det är nämndens beslut och det är inget vi kan göra

åt saken, säger Sergei Joukov.

Istället kommer Anton Elenius att få en plats i de fyra kedjorna. 20-åringen har varit uppsatt som extraforward tidigare under säsongen.

– Han spelade en del mot Övik och gjorde det bra. Han kommer nog vara väldigt spelsugen. Jag tror att han kommer att visa framfötterna.

I övrigt har KIF en helt skadefri och frisk trupp.

 

Hemsidan pratade med KIF-tränaren under fredagen innan lagfotografering och träning stod på schemat.

Det var tio år sedan Sergei Joukov stod framför kameran i en KIF-trupp.

Har du fixat håret?

– Haha, jag det har jag. Det är enkelt eftersom jag inte har så mycket hår, skrattar ryssen.

Han blickar fram emot matcherna mot Teg och Övik och resonerar så här:

– Nu sist gjorde vi en bra match och jag hoppas att trenden fortsätter. Det är viktigt att vi går in med rätt inställning. Mot Övik visade det sig att vi vinner om vi har rätt inställning. Jag hoppas att vi har tagit lärdom av matcherna som vi har förlorat.

Teg på lördag 16.00 och Övik på söndag 15.00 är det som gäller.

Kan du inte vara på plats kan vi varmt rekommendera att ni vänder er till hjältarna på KIF-TV som leverera matchen till din skärm.

Klicka på länken här.

 

Mattias Heikki