Seger efter förlängning mot KRIF

Nybro Vikings spelade under lördagseftermiddagen hemmamatch i Liljas Arena mot gästande KRIF Hockey. Vikings vinner matchen med 2-1 efter förlängning och målskyttar var Erik Lindström och Fredrik Strömgren.

Nybro Vikings gästades av KRIF Hockey i Liljas Arena under lördagseftermiddagen. Inför 50 st framlottade säsongskortstagare på läktaren får vi se en mycket jämn match där Nybro Vikings drar det längsta strået och vinner efter förlängning.

I den första perioden är det hög fart och snabba spelvändningar från båda lagen. Till en början är det jämnt puckinnehav men efter några minuter tar hemmalaget initiativet i matchen och skapar en del bra chanser, bland annat har Vikings ett ribbskott. Utdelning för hemmalaget kommer också när lagkapten Erik Lindström för pucken från egen zon in till offensiv zon och drar iväg ett stenhårt dragskott som sitter snyggt till 1-0. Lindströms mål blir periodens enda och ställningen 1-0.

I den andra perioden slarvas det en del från båda lagen. Tempot sjunker och bortalaget tar över mer och mer. Det är egentligen inga större målchanser som skapas men vid en tekning i offensiv zon kommer pucken bak till en av KRIFs backar som drar iväg pucken och den går stolpe in till 1-1. Vikings gör en mindre bra period och slarvar i passningsspelet framförallt vilket också påverkar tempot.

I den tredje perioden blir det ett ställningskrig med 1-1 på resultattavlan. Båda lagen skapar ett par chanser men perioden blir mållös och matchen går till förlängning. I förlängningen får Vikings ett powerplay och det tar man tillvara på och sätter avgörande 2-1 genom Fredrik Strömgren.

Nästa match spelas på onsdag den 21 oktober när Nybro Vikings möter Halmstad Hammers på bortais, nedsläpp kl. 19.00.

Matchfakta

Nybro Vikings–KRIF Hockey 2-1 efter förlängning (1–0, 0–1, 0–0, 1-0)

Målen: 1-0 (09.55) Erik Lindström, 1-1 (36.10) Ludvig Carlsson (Christoffer Björk), 2-1 (64.18) PP1 Fredrik Strömgren (Matej Galbavy, Viktor Bolin)

Domare: Robin Karlsson.

Skott: 34–36 (13–8, 8–12, 8-13, 5-3).

Publik: 50.

Halva potten

Vinstsumma: 2 500 kronor.

Lottnummer: 0270.