Stabil seger för Hudik Hockey

I torsdags spelade Hudik Hockey en hel timme utan att lyckas göra mål mot Visby/Roma på bortais. När Nyköping gästade Glysishallen på söndagen behövde HHC bara 31 sekunder på sig för att spräcka nollan.

Fotograf: FlyWoodStudio.

#29 Jesper Wiberg inledde målskyttet och det var även han som avslutade det hela när segersiffrorna skrevs till 4–0 (1–0, 2–0, 1–0).

– Det här var en jätteviktig match för vår del. Det hade inte varit bra om vi tappat poäng, sa tränaren Per Ljusteräng.

Nu var gästande Nyköping aldrig riktigt nära att plocka med sig några poäng hem till Södermanland, speciellt inte efter hemmalagets smakstart. #37 Christian Lindberg sköt från blå, och framför mål fanns Jesper Wiberg och styrde pucken förbi Daniel Fahlström i Nyköpings mål.

– Vi fick en bra start och vi höll i det halva perioden ungefär, sedan gick vi ner oss ett tag, sa Ljusteräng.

Efter att HHC haft ett power play utan att lyckas göra mål (man hade ett bra spel men ineffektivt skytte) så kunde Nyköping jämna ut spelet. Dock utan att skapa några som helst farligheter framför #25 Andreas Bosson i hemmamålet.

Även om Nyköping kunde styra spelet en smula så var det HHC som låg närmast ett andra mål då såväl Jesper Wiberg som #85 Lukas Enqvist skapade frilägen utan att lyckas överlista Fahlström.

Hemmamål blev det däremot i andra perioden då först #57 Sebastian Björnstad drog in ett handledsskott från blålinjen och när Lukas Enqvist gjorde 3–0 så bjöd hela femman på ett superelegant mål. #55 Andreas Söderberg lyfte ut pucken ur egen zon och #22 Linus Hedman tog snyggt ner trissan på volley. Ett snabbt diagonalpass över till #24 Axel Levander följde på den snygga nedtagningen och Levander i sin tur frispelade Enqvist som sprätte in trean efter 10.52.

Andreas Bosson i målet hade inte så mycket att göra, men räddningen på Isak Dahlins skott efter en retur höll högsta klass.

– Jag tycker att vi blir tätare och tätare i försvarsspelet och även om Nyköping fick skjuta en hel del skott i tredje perioden så var det mest skott utifrån dåliga vinklar som Bosson inte hade några problem med.

Skottstatistiken i sista perioden sa att gästerna testade Bosson vid 18 tillfällen men hemmakeepern höll tätt hela matchen, och periodens enda mål gjorde istället HHC. Precis som vid första målet så höll sig Jesper Wiberg framme och den här gången fastställde han slutresultatet till 4–0 när han slog in en målvaktsretur på tennis.

– Som helhet en bra insats för vår del. Nyköping är ett lurigt lag att möta och dom hade ju bara förlorat en match innan, sa Ljusteräng.

– Vi är fortfarande på väg framåt och även om vi får jobba för det så gör vi mer och mer rätt för varje match. Vi blir helt enkelt mer och mer samspelt.

Backen #42 Hugo Enock klev av efter första perioden.

– Han hade känningar i ena höften, men det ska nog inte vara någon större fara, sa Ljusteräng.

Trots segern är HHC kvar under strecket till AllEttan, men poängavståndet minskade till några av lagen, bland annat Wings som vann efter förlängning mot Hanviken på söndagen, och det är just Wings som är HHC nästa motståndare då de gästar Glysis.

– Helt klart en ny svår uppgift, men som sagt, vi tar steg i rätt riktning för varje match, sa Ljusteräng.

Det är bara att hoppas att de stegen fortsätter åt samma håll även på onsdag…

Skribent: Christer Stridh