Appelgren inför mötet med serieledarna

Några ord med Bois tränare Andreas Appelgren så här timmarna innan Bois möte med serieledande Dalen.

Vad har du för analys av senaste matchen, förlust mot Borlänge med 5-1?

Jag tycker vi kommer upp och är förberedda och gör en helt ok förstperiod där vi skulle haft ledningen, vi hade fem riktigt bra målchanser och det är också rätt spelare som får lägena, men det blir inget mål. Och för att rubba seriefavoriten behöver man få mål för att få med sig energi, sedan gör de två snabba i vårt boxplay och det gör att vi tappar energi. Dom suger musten ur oss och vi ser sega och energifattiga ut. Så vi förlorar matchen i dom powerplayen, medan vi inte gör mål i våra, så det är tydligt var vi förlorar matchen. I fem mot fem är det ingen katastrof utan jag tycker vi hyfsad kontroll, men de var hetare och deras spets levererade. Vi gör ingen topprestation och förlorar mot ett bättre lag.

Jag upplever att ni blir väldigt långa i laget och får till ett sämre passningsspel i andra perioden…

Efter att de gör två mål börjar vi jaga och tappar konceptet och jagar en och en, och vi tappar energi och får ingen bra backcheck och då tappar man spelare högt upp i plan och då blir det för mycket ytor, framför allt när ”Pajens” (Markus Perssons) kedja spelade. Det var dom som var hotet och dom spelade ju vartannat byte så då blir det tufft.

Vad tar ni med er?

Första perioden visar vi att vi matchar Borlänge bra. Dom har uttalat sig som seriefavoriter och special teams har funkat bra men nu släpper vi tre av tre. Man måste vara otroligt fokuserad och inte tumma på något, hålla sig till gameplan, det måste vi göra bättre denna match.

Gustaf Malmkvist och Herman Lundin skadas under matchen har jag förstått?

Ja dom bet ihop och körde, skulle de kanske inte ha gjort med facit i hand, men de spelar inte ikväll. Det är svårt att säga hur länge de blir borta dock, det är inga enkla skador på någon av dom.

På den positiva sidan är väl ändå att Elgeståhl, Pehrson och Söderlund är tillbaka i laget.

Det stämmer, dom går in i laget, det blir bra att få in lite mer fart och skottvilja, det hjälper till givetvis. Gustaf Pehrson finns med på bänken till att börja med och Anton Pettersson går in som sjunde.

Ikväll blir det serieledande Dalen som står för motståndet. Vad gör dom bra, dom är obesegrade så här långt?

Det är ett jättebra lag som vi räknade med skulle vara med i toppen. Dom har bra fart, är stora och tunga men har också en hel del teknik i laget. Dom har varit bra i flera år egentligen, men till i år har dom adderat spets i form av Neubauer, Hirsch och Thörnberg vilket gjort att dom lyft sig rejält. Dom har startat serien bra i flera år nu också i södra, men i år tror jag de kommer hålla. Det blir en tuff uppgift men det ska bli kul att ta sig an dom.

Vad talar till er fördel?

Hemmaplan. Det är kul att ha er i Oxarna bakom oss, vi sa det till varandra efter matchen spelarna och vi tränare att det var kul att så få kan göra så mycket. Man behöver den extra energin för att täcka skott och vinna duellerna, det avgör till vår fördel.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström