Övertidsförlust mot Hammarby

Trots två mål vardera från Johan Eriksson och Erik Broman blev det bara en pinne som följde med hem till Gävle efter övertidsförlusten borta mot Hammarby med 5-4 ikväll.

Den tredje raka bortamatchen stod på schemat när Strömsbro åkte söderut igen för att möta Hammarby IF i SDC-hallen den här onsdagskvällen. Det tog bara tre minuter för Johan Eriksson att spräcka målnollan för bortalaget när han gav Rallarbo ledningen med 0-1. Det var hans tredje mål den här säsongen. Men trots att båda lagen hade chansen i numerärt överläge blev det inga fler mål den här perioden. Alexander Flink hade lite att göra i Strömsbrokassen eftersom Hammarby bara fick iväg tre skott på hela perioden.

I inledningen av den andra perioden var det Erik Broman för hela slanten. Han fick sätta sig i utvisningsbåset för en tripping efter

cirka en och en halv minuts spel, men det skulle han gottgöra med råge. Först satte han 0-2 och sedan även 0-3 två minuter senare och det målet kom i numerärt underläge. Kort därefter skulle Hammarby reducera till 1-3 genom Marton Papa och efter att Strömsbro strulat till det för sig själv med två gubbar i utvisningsbåset så kunde Hammarby reducera ytterligare till 2-3 i spel fem mot tre.

Tidigt i den tredje perioden kvitterade Hammarby till 3-3 genom Joakim Albertsson. Fem minuter innan periodens slut gav Johan Eriksson Strömsbro ledningen återigen när han gjorde 3-4 i numerärt överläge, men Hammarby replikerade snabbt och kvitterade ännu en gång till 4-4 minuten senare och det blev också resultatet på tavlan efter sextio spelade minuter. Trots att Alexander Flink räddade en straff i förlängningen kunde inte Strömsbro stå emot och Joakim Albertsson avgjorde 1.59 in i förlängningen när han gjorde sitt andra mål för kvällen.

Hammarby IF – Strömsbro IF 5-4 (0-1, 2-2, 2-1, 1-0)
Skott: 33-36 (3-7, 12-11, 13-18, 5-0)
Utv: 35-22 (6-4, 4-14, 25-4, 0-0)