Äntligen 300 åskådare!

Från och med 1 november tillåts 300 sittande åskådare vid idrottsevenemang. Det beskedet lämnade statsminister Stefan Löfvén och idrottsminister Amanda Lind på dagens presskonferens. Stefan Löfvén underströk att idrottsrörelsen måste följa regelverket, så att smittspridningen inte ökar igen. Regeringen kan annars sänka publikantalet tillbaka till 50 igen.

– Minst en meters avstånd till varandra och det ska skapas förutsättningar att hålla det avståndet under arrangemanget. Två personer i samma sällskap får sitta tillsammans, säger idrottsminister Amanda Lind.

– Höjningen från 50 till 300 åskådare är ett positivt besked. Vi ska visa Folkhälsomyndigheten att vi inom hockeyrörelsen kan efterleva det uppsatta regelverket, så att regeringen den 1 december beslutar att öka publikantalet till 500 åskådare. Det skulle betyda väldigt mycket för Hockeyettans 47 medlemsföreningar som spelar över hela Sverige, säger Ronnie Glysing ordförande i Hockeyettan.

Redaktionen