Vi ser oss inte som underdog

För första gången på många år ställer Bois imorgon upp som underdog enligt spelbolagen i ett derby. Skövde har startat säsongen riktigt bra och ligger på en andraplats efter sex raka segrar och tar siug an ett Bois som kommer från två raka förluster. Men Bois Lukas Larsson ser sig inte som en underdog.

Vad tycker du om senaste matchen, det blev förlust mot Dalen med 2-3?

Jag tycker vi gör en rätt bra match till stora delar. Sedan gör vi inte mål på våra chanser och det straffar sig mot slutet.

Vad gör ni bra tycker du?

Vi har ett bra anfallsspel och skapar mycket chanser, vi hade bra fart på grejorna.

Jag tycker ni gör en ritkigt bra tredjeperiod och är klart bäst, ändå förlorar ni den?

Ja vi stänger ner dom rejält och dom får inte mycket chanser alls samtidigt som vi själva skapar en del, extra surt när vi känner att vi gör en bra tredjeperiod,

Ni hade väldigt svårt att få in pucken, vad kommer det sig?

Dels hade de en bra målvakt givetvis, men vissa dagar vill den inte in helt enkelt, det är svårt att förklara varför.

Innebär det att ni tränat extra hårt på avslut i veckan?

Det tränar man på varje träning egentligen, men det är klart att vi tryckt på att vi verkligen ska sätta dit puckarna.

Vad tar ni med er?

Att vi ända skapar chanser, det hade varit värre om vi inte skapat något men nu skapar vi mycket. Vi ska fortsätta skapa chanserna och sedan bara trycka dit den. Så det är inte mycket att ändra på egentligen.

Var det er bästa match för säsongen?

Ja det tycker jag nog.

Är det några spelare att lyfta fram?

Jag tycker Adams (Willig)kedja varit riktigt bra med Erik (Olsson) och Simon (Eriksson) på kanterna, dom har bra fart och är tunga att möta och skapar långa anfall och är riktigt bra det senaste.

Finns det några spelare det finns mer att ta ut av?

Det finns mer att ta ut av alla, Adam och deras kedja har varit riktigt bra men resten av laget finns det mer att ta ut av.

Tycker du om din säsong så här långt då?

Det har varit lite upp och ner tycker jag. Det är lite som laget, jag har haft en hel del chanser som jag inte satt, det måste jag steppa upp med. Det har varit det stora problemet för hela laget, vi måste upp någon nivå till!

Imorgon är det dags för ny match, nu mot er stora rival Skövde. Ett lag ni har två förluster mot under försäsongen och som just nu ligger fyra poäng före på en andraplats. Ser ni er som underdog?

Nej det tycker jag inte. Det är två bra lag som möts, inget av lagen är underdogs som jag ser det. Det kommer blir en jämn match där vi ska gå ut och visa att vi är det bättre laget.

Skövde brukar ju vara rätt intensiva matcher med mycket publik på läktarna och bra tryck. Vad innebär för spelbilden att det inte blir så imorgon tror du?

Svårt att säga, det är klart att publiken alltid triggar igång lite extra och det blir lite hetare, så lite påverkar det säkert. Men inte alltför mycket, jag tror nog det blir rätt hett ute på isen ändå.

Du brukar alltid tagga igång extra på derbyn, vad betyder dom för dig?

Det är den matchen man mest ser fram emot. Det är alltid heta och intensiva matcher och Skövde är vår största rival så det är klart det är extra tändvätska.

Det kommer att utökas till 300 i publik från och med den 1/11. Spontan reaktion på det?

Riktigt roligt att höra, 300 på vår nivå gör rätt mycket då vi inte har så stora hallar det kommer bli ett stort lyft och det ger även lite pengar i publikintäkter även om det är inte är lika bra som i vanliga fall för oss så är det ändå ett stort steg i rätt riktning.

Vad måste ni se upp med i Skövdes spel?

Dom kör mycket, sätter hård press på backarna och är väldigt intensiva. Så där måste vi kliva fram och sätta bättre fart på pucken framför allt.

Är det just det som blir nyckeln till att vinna?

Framför allt farten på pucken men också att sätta dit chanserna vi får.

Spelbolagen har Skövde som favoriter. Har du varit med om att ni varit underdog i ett derby någon gång?

Nej det tror jag inte, inte under mina år i a-laget har vi alltid varit favoriter.

Kommer det att betyda något annorlunda tror du?

Det tror jag inte, det är inget vi funderar över, vi kommer givetvis gå in med inställningen att vinna matchen, sedan spelar det ingen roll vad spelbolagen tycker.

Vad tycker du talar till er fördel?

Att spelar vi vårt spel så ser jag inte att vi ska förlora om vi spelar på topp, det är bara att hålla sig till spelplanen och göra det vi ska.

Då får du avsluta med ett eget tips!

3-1 vinner vi med!

 

Av Krister Holm

Foto

Anna Engström