Derbyseger i Liljas Arena!

Nybro Vikings spelade under lördagseftermiddagen derby i Liljas Arena mot Kalmar HC. Vikings vinner matchen med 2-1 och målskyttar var Matej Galbavy och Rasmus Johansson.

Nybro Vikings gästades av Kalmar HC i Liljas Arena under lördagseftermiddagen i säsongens första derby. Inför 50 st framlottade säsongskortstagare på läktaren får vi se en match med mycket känslor och en hel del utvisningar.

I den första perioden är det bortalaget som efter dryga minuten får ett powerplay men Nybro fredar sig väl och Kalmar får knappt iväg ett skott mot mål. Nybro klarar utvisningen och tar över puckinnehavet. I en sekvens några minuter in i perioden skapar Nybro press i offensiv zon och Matej Galbavy bryter igenom och sprätter upp 1-0 till hemmalaget. Nybro fortsätter och skapar ett par chanser och när vi har spelat ytterligare några minuter av den första perioden friställs Rasmus Johansson och gör snyggt 2-0 till Vikings. I övrigt får vi se en period med mycket utvisningar och en del känslor på isen.

I den andra perioden har bortalaget många chanser i powerplay men Nybro lyckas freda sitt mål under alla utvisningar man får emot sig. Kalmar lyckas dock reducera till 2-1 efter ett misstag i egen zon från Nybroförsvaret. Perioden blir väldigt sönderryckt av många avblåsningar och många utvisningar för hemmalaget.

I den tredje perioden är det jämnt spel de första tio minuterna, Nybro har ett läge i powerplay men lyckas inte heller dem att sätta dit pucken. De avslutande tio minuterna spelar hemmalaget enkelt och vill försvara sin ledning. Kalmar tar ut målvakten och har svårt att skapa någon riktig press men när endast sex sekunder återstår så styrs pucken in i mål bakom Robin Johansson. Domartrion konfererar och bestämmer sig för att döma bort målet på grund av hög klubba och Nybro Vikings står som segrare i derbyt!

Nästa match spelas på onsdag den 28 oktober när Nybro Vikings gästas av IF Troja/Ljungby i Liljas Arena, nedsläpp kl. 19.00.

Matchfakta

Nybro Vikings–Kalmar HC 2-1 (2–0, 0–1, 0–0)

Målen: 1-0 (06.13) Matej Galbavy (Sebastian Borg, Erik Lindström), 2-0 (13.17) Rasmus Johansson (Markus Palmberg, Viktor Bolin), 2-1 (26.11) Johan Järlefelt

Domare: Johan Wedin.

Skott: 20–21 (9–6, 5–10, 6-5).

Publik: 50.

Halva potten

Vinstsumma: 4 120 kronor.

Lottnummer: 0493.