J20 straffade Kungälv

J20 har i eftermiddag mött Kungälv och vann efter straffläggning med 1-0 (0-0,0-0,0-0,0-0,1-0).

Det var en match där inget av lagen skapade speciellt många riktigt heta målchanser men den var ändå en underhållande match i högt tempo. I förlängningen hade BoIS powerplay i över 3 minuter men fick inte till något avgörande. Desto skönare när Casper Leksell snyggt satte den avgörande straffen och 2 poäng var bärgade.

Tränare Johan Henriksson efter matchen:
”0-0 efter full tid tycker jag speglar matchen. Med lite distans till det så var det inte helt orättvist. Samtidigt så är det helt otroligt att man spelar tre perioder utan att det blir ett enda mål och att man spelar en hel övertid utan mål. 0-0 är inte ofta det händer i hockey. Det var en väldigt frejdig match med högt tempo. För vår del så spelade vi riktigt bra i första perioden. Jag tycker vi gick ner oss lite lite i andra och slarvade lite för mycket. Sen hittar vi tillbaks till rätt spår i tredje perioden.

Vi skapar egentligen inga heta chanser, det är lite bök och stök framför målet men det är ändå en hel målvakt med två benskydd emellan. Då ska man ha tur om pucken går in. Vi har inga jätteheta målchanser och det tycker jag inte Kungälv heller har. Att det blir 0-0 är ganska logiskt.

Melvin Björklund i målet gör en fantastisk match igen och det krävs att man har den typen av målvakt för att vi ska kunna vinna matcher. Melvin vinner matcher åt oss.

Det är många olika grejer som vi har pratat om i både försvarsspel och anfallsspel som vi känner bara blir bättre och bättre. Nu pratar jag inte bara om i denna match utan över hela säsongen. Det är jättekul när killarna tar åt sig av det. Så mycket grejer som vi har pratat om, vissa detaljer i spelet, och sånt funkar inte direkt utan det tar tid. Det är vi extremt nöjda med, utvecklingen på laget. Vi har inga stjärnor i laget utan vi är ett väldigt starkt kollektiv.”

Jag frågar Johan hur skönt det var att vinna på straffar
”Det är fantastiskt skönt att vinna på straffar. Särskilt när Casper Leksell gör den straffen som han gör. Han låtsas skjuta, drar vänster och sedan höger igen hur nära målvakten som helst. Jag vet inte riktigt hur han hann med men mål blev det. Det var riktigt riktigt kyligt. Manne Håkanssons straff är lika kylig den. Att gå in och lägga avgörande straffen, det är karaktär att klara av det.”