Platt fall hemma mot Visby

Trots att Strömsbro hade ledningen med 2-0 så vände Visby/Roma helt på steken och vann till slut matchen med 2-6.

Den notoriske målskytten Krister Sundlöf gav Strömsbro ledningen med 1-0 efter bara 2.02 in i den första perioden, men redan innan dess hade man hunnit med att ha ett hett läge. Sedan fick man spela en del i numerärt underläge vilket också syntes på skottstatistiken. Men trots att Visby åt sig in i matchen mer och mer kunde man inte få hål på Alexander Flink i den första akten.

Med 31 sekunder kvar av Visby femminutersutvisning de ådrog sig i den första perioden så kunde Viktor Ehn öka på ledningen för Strömsbro till 2-0, 2.38 in i den andra perioden. Efter det skulle Visby ta över helt. De skickade först in 2-1 på en retur och sedan kvitterade de till 2-2 när Sebastian Walfridsson avlossade ett studsigt skott från sin backplats. Men det var inte slut där. De tog ledningen med 2-3 och kontrade även in 2-4 vilket blev resultatet som stod sig i paus.

Strömsbro kom aldrig tillbaka efter fyra mål i baken i mittenperioden. Visby inledde dessutom period tre med att öka på sin ledning till både 2-5 och 2-6. Det var stundtals väldigt grinigt ute på isen och det märktes även i utvisningsbåset hos gästerna. Slutresultatet skrevs till just 2-6.

Strömsbro IF – Visby/Roma HK 2-6 (1-0, 1-4, 0-2)
Skott: 34-36 (9-15, 15-9, 10-12)
Utv: 10-39 (4-25, 0-14, 6-0)