Borås: BHC föll med 3-5 mot ett starkt Vimmerby

Foto: Anders Gustafsson

Matchen inleds jämt lagen emellan de 10 första minuterna, men sen får Vimmerby fart framåt och vi har svårt att hänga med – tre snabba mål av Vimmerby blir som en riktig kalldusch och det tvingar fram till en Time-Out hos Borås redan efter 15 minuter. Andra perioden inleds och Borås jagar reducering, men det är istället Vimmerby som ökar på sin ledning och det står 0-4 på tavlan efter två spelade perioder. I tredje perioden lyckas Borås reducera 3 gånger och Vimmerby utökar med ytterligare ett mål. Matchen slutar 3-5 till våra gäster som åker från Borås med alla tre poäng. En match som BHC tappar redan i första perioden, vilket gör att man jobbar i en brant uppförsbacke under hela matchen. I tredje perioden visar dock boråsarna att ingenting är över förrän slutsignal lyder, men det räckte inte hela vägen denna gången. Vimmerby vinner eftermiddagens match välförtjänt.

Matchfakta Borås Hockey – Vimmerby Hockey

Slutresultat: 3-5 (0-3, 0-1, 3-1)
Skott: 33-28 (12-11, 9-8, 12-9)
Utvisningsminuter Borås: 2 x 2 min
Utvisningsminuter Vimmerby: 2 x 2 min
Publiksiffra: 50
Domare:
 Oscar Niklasson (Kasper Hedenljung, Johan Granath)

Målskyttar och assister (Borås Hockey)

48:06 1-4 Melwin Sundén (Markus Näslund)
54:30 2-5 Henrik Eriksson (utan assist)
55:37 3-5 Erik Aterius (William Danielsen, Anders Eriksson)

Johan Hellström ger sin bild av matchen