Borås: Inför BHC – Vimmerby

Borås Hockey – Vimmerby Hockey söndag den 25 oktober kl. 16:00 Borås Ishall

Biljetterna till eftermiddagens match är slutsålda.

KÖP MATCHEN ONLINE – KÖP MÅNADSABONNEMANG – MATCHSTATISTIK

Nu är det bara till att ladda om från den senaste förlusten borta mot Tranås, och ta sig an eftermiddagens möte. Vimmerby kommer med en stark inledning av säsongen, men ställer BHC upp med samma starka defensiv som senast, så kommer det bli svårt för Vimmerby. Nu gäller det bara att det släpper framåt och hoppas på första trepoängaren på hemmaplan!

Det blev en snöplig förlust senast borta mot Tranås, där mycket stämde bakåt, men istället låste det sig framåt. Hur ser du på den matchen?
– Det är en match i väldigt högt tempo från början till slutet. En sur förlust på många sätt men samtidigt viktigt att vi plockar med de positiva bitarna. Vi gör mycket bra i mittzon och egen zon, strulet var offensiven och det är något vi pratat om och tränat på.

Men nu är det en ny match som gäller, Vimmerby hemma i eftermiddag. Vart ligger fokuset just nu?
– Det handlar om för oss att få fart på offensiven, att öka effektiviteten. Jag vill se fler spelare delta i spelet, stäppa upp och spela sitt spel fullt ut. Vimmerby är ett bra lag, viktigt är att vi tävlar och tar för oss från första början. 

Sista matchen som spelas inför 50 åskådare, vad tänkte du när beskedet om 300 åskådare kom från och med 1 november?
– Givetvis positiva tankar, härligt att publiken får börja komma tillbaka sakta men säkert. Stödet från läktaren betyder mycket för mig och spelarna. Sedan om man ser det i ett större perspektiv, där världen kanske är lite upp och ner nu så tror jag att många behöver idrott. Att få chansen att få följa sitt lag betyder mycket. Jag tycker regeringen och myndigheter tog helt rätt beslut och nu är det upp till oss föreningar och supportrar att sköta detta ansvarsfullt.

Hur är läget i truppen? 
– Martin Karlsson, Linus Karlsson, Philip Svensson, Ribbnäs, Ossipov och Netterberg saknas till dagens match.

Vem vaktar kassen?
– Adam