Tue 24 Nov Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag HIF 5
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag VHC -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag KIF -
Hockeylag PIT -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag SKL -
Hockeylag ÖST -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag SUN -
Hockeylag THO -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag GRU -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag LIN -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag SKÖ -
Hockeylag FOR -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag KÖP -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag KUM -
Hockeylag MAR -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag HHHC -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag KAR -
Hockeylag KRIF -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag VIM -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag BORÅ -
Hockeylag TYR -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag Kalm -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag HIF -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag SOL -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag IFV -
Hockeylag HANV -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag WIN -
Hockeylag NSK -
Wed 25 Nov 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag VIS -
Fri 27 Nov 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag MAL -
Fri 27 Nov 19:00
Hockeylag HHHC -
Hockeylag KAR -
Fri 27 Nov 19:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag TRA -
Fri 27 Nov 19:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag IFV -
Fri 27 Nov 19:00
Hockeylag STR -
Hockeylag SEG -
Fri 27 Nov 19:00
Hockeylag VIS -
Hockeylag ENK -

Hudik avgjorde i förlängningen

Foto: Flywood Studio

Enköping kom till spel med sex raka segrar i ryggen. Och efter den första perioden var det inte mycket som talade för att Hudik Hockey skulle kunna bryta den sviten och vända sin något tveksamma trend på bortaplan.

När slaget i Bachohallen tog slut, efter en match som innehöll nästan allt man kan önska – eller kanske frukta – av dramatik och spänning stod det 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-1) på anslagstavlan sedan #17 Marcus Linderborg prickat in HHC:s segermål när det bara återstod 22 sekunder av förlängningen.

Matchens absoluta vändning kom efter 1.55 i den tredje perioden då HHC kvitterade till 1-1 när #39 Anton Hammargård gjorde sitt första mål för säsongen och bröt en mer åtta perioder lång måltorka på bortaplan för HHC.

Målet kom också logiskt efter en mycket stark andraperiod där HHC tog över matchen totalt, men ändå inte lyckades få in pucken bakom Enköpings målvakt Benjamin Johansson. Andraperiodens skottstatistik 4-12 talar tydligt om hur spel och chanser var fördelade där ute på isen.

I den första perioden hade HHC svårt att skapa något riktigt tryck framåt. Det blev mest säkerhetsspel från båda lagen och många nedlägg för att eliminera misstag. Det är ingen tvekan om att HHC-spelarna kände av trycket och pressen att börja prestera också på bortaplan.

Det var också hemmalaget som då öppnade målskyttet med 1-0 på en styrning av Alexander Stark efter 7.05 i spel 6 mot 5 under en avvaktande HHC-utvisning.

– I första pausen pratade vi om att vi måste komma mer samlade och hjälpa varandra bättre. Det blev lite för långa avstånd mellan lagdelarna och våra toppforwards hittade inte varandra. Vi bestämde oss för att släppa handbromsen och köra på och det gav ju också resultat i spelet, menade en nöjd Per Ljusteräng.

I den andra perioden kom HHC ut som ett nytt lag med fart, passningsspel och skridskoåkning som vi så här långt bara sett på hemmaplan den här säsongen. HHC skapade chanser, hittade frilägen och tog sig in i hetluften framför motståndarkassen – det var ”bara” målen som saknades…

Därför blev Anton Hammargårds kvittering i början av den tredje perioden så viktig. Nu kom självförtroendet tillbaka och efter flera missade frilägen kunde äntligen #23 Adam Byström Johansson lyfta in ledningsmålet till 1-2 (49.29) efter en smörpassning från Marcus Linderborg. I det här läget av matchen var det inte mycket som talade för att Enköping skulle komma tillbaka i matchen, men gratischansen kom när HHC drog på sig en utvisning i en helt ofarlig situation. Enköping tog sin chans och när Wilmer Lindblads skott styrde på en HHC-spelare blev Andreas Bosson ställd. 2-2 efter 55.27 kändes i det läget verkligen som bra utdelning för hemmalaget.

– Det kändes riktigt tungt då. Vi fick jobba så hårt för våra chanser och så fick de utdelning på ett ”höstlöv” som styrde på en av våra. Men vi har inte riktigt haft flytet med sådana situationer, så därför var det jäkligt skönt att vi ändå kunde ta hem det till slut, menade Per Ljusteräng.

Den ordinarie speltiden avslutades med matchstraff för Enköpings Fredrik Lundin och HHC:s Adam Byström Johansson efter en egen uppgörelse innan det var dags för förlängning. Här drog Enköping på sig en utvisning redan efter 40 sekunder, men HHC kunde ändå inte avgöra i numerärt överläge.

Segermålet bara 22 sekunder före slutet kom ändå när Marcus Linderborg frispelades av #20 Henrik Marklund. Målgivande passning till 1-2 och segermål fram till 2-3 blev alltså Linderborgs fina facit när Hudik äntligen kunde vända borta-trenden och stärka sin position i tabellens övre skikt.

Skribent: Lars–Gösta Larsson