Vinst hemma mot Wings

Efter en tajt match var det till slut hemmalaget Strömsbro som gick segrande ur den här striden. Man vann med 5-3 efter bland annat två mål av Johan Eriksson.

Spelarna hann knappt sätta sig i båsen innan Adam Deutsch dunkade in 1-0 från sin backplats redan efter 50 sekunders spel. Efter det var det spridda skurar med ett böljande spel och hög fart. Wings åt sig in mer och mer i matchen och det skulle få utdelning när man kvitterade till 1-1 efter 10.50. De hade mycket av spelet även efter sitt kvitteringsmål varpå det kanske var en aningens orättvist att det var Strömsbro som återtog ledningen genom Gabriel Deutsch som stod perfekt placerad framför mål och kunde slå in pucken. Med 17 sekunder kvar av perioden åkte Wings ut för en slashing och hemmalaget fick därmed börja den andra perioden i spel fem mot fyra.

Tyvärr blev det ingen utdelning i det numerära överläget och kort därefter var det Strömsbros tur att sätta sig i utvisningsbåset för första gången den här matchen. Inte heller där blev det några mål. Men kvitteringen kom ändå till 2-2, och det kort efter att Martin Naenfeldt kommit på friläge men skjutit pucken utanför. Cirka tre minuter efter Wings kvitteringsmål kom återigen ett ledningsmål för hemmalaget och det var Johan Eriksson som var sist på pucken. Man fick chansen i numerärt överläge i slutet av perioden med 3-2 stod sig efter fyrtio minuter.

Den sista perioden skulle bli en kamp om vem som skulle ta hem poängen den här aftonen. Wings kvitterade, återigen, med ett hårt backskott till 3-3. Men, Strömsbro ville inte släppa ifrån sig den här matchen. Johan Eriksson gjorde sitt andra mål för kvällen när han skickade in ledningsmålet till 4-3 och vi får säga äntligen, så kunde Martin Naenfeldt också hitta in i målprotokollet när han skickade in slutresultatet till 5-3 efter att Wings plockat målvakten.

Strömsbro IF – Arlanda Wings HC 5-3 (2-1, 1-1, 2-1)
Skott: 30-25 (9-13, 13-4, 8-8)
Utv: 2-6 (0-2, 2-4, 0-0)
Publik: 48

1-0 (00:50) Adam Deutsch (Johan Eriksson, Adam Lööf)
1-1 (10:50) Oliver Ödman-Hadzinikolic (Oskar Andrén, Otto Larsson)
2-1 (17:40) Gabriel Deutsch (Victor Barrögård, Max Pålholm)
2-2 (30:06) Oskar Andrén (Otto Larsson, Oliver Ödman-Hadzinikolic)
3-2 (32:51) Johan Eriksson (Freddie Stömne, Adam Lööf)
3-3 (42:58) Sebastian Lindström
4-3 (53:12) Johan Eriksson (Erik Broman, Freddie Stömne)
5-3 (59:32) Martin Naenfeldt (Jesper Hedenström, Max Pålholm)