Två poäng hemma mot Hammarby

Med två sekunder kvar av förlängningen avgjorde Viktor Ehn och Strömsbro tog hem två av tre poäng den här onsdagen.

Hammarby var närmast att spräcka målnollan i inledningen av matchen och skulle också bli det första laget att göra det. 0-1 kom när Robin Kokkonen snappade upp pucken så han kom fri med Alexander Flink och kunde skicka in pucken i nätet. De var nära att öka på sin ledningen efter powerbreaket var det Strömsbro som kom på ett anfall och när Joakim Axman har pucken vet man att det blir farligt. 1-1 var ett faktum efter 14.31.

Strömsbro hade många lägen att ta ledningen i början av den andra perioden. Man hade bland annat ett friläge och fick också med sig en utvisning efter att Erik Broman blivit upphakad framför mål. Men när Hammarby åkte ut två gånger och hemmalaget fick spela i numerärt överläge så var Joakim Axman där igen och det stod 2-1 till Rallarbo.

Strömsbro skulle öka på sin ledning till 3-1 genom Adam Lööf efter ett snyggt passningsspel. Men kort efter det kom reduceringen till 3-2 för Hammarby när Jacob Grönhagen gjort sitt första mål för säsongen. Sen kom också kvitteringen till 3-3 med ungefär två och en halv minut kvar av tredje perioden och förlängning väntade. Där dröjde det till 4.58 innan Viktor Ehn kunde skicka in avgörandet till 4-3 och två av tre poäng stannade kvar i Gävle.

Strömsbro IF – Hammarby IF 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 1-0)
Skott: 26-34 (6-8, 7-10, 7-13, 6-3)
Utv: 6-6 (0-0, 0-4, 2-2, 0-0)