Wed 27 Jan 18:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag THO -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag SUN -
Hockeylag ÖRN -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag BOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag VIS -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag MÖR -
Hockeylag SKÖ -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag HUD -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag MAR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag KAR -
Thu 28 Jan 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag HHC -
Fri 29 Jan 19:00
Hockeylag SKL -
Hockeylag KAIF -

Bois tog sjätte raka mot serieledarna

Bois har fått ordentlig fart på segermaskinen, för idag tog man den sjätte raka emot serieledande Dalen efter en tämligen bekväm seger med 2-4 (0-1,1-3,1-0) på bortaplan. Detta trots att man enligt Bois tränare Andreas Appelgren egentligen inte ens spelade bra. Segern var dock odiskutabel.

Dalen ledde serien med hela åtta poäng före Bois på andraplatsen och har dessutom på senare tid värvat in två riktiga klasspelare i före detta SHL-spelarna Christoffer Persson (379 SHL-matcher) och Martin Thörnberg (588). Tyvärr saknades Martin och hans bror Jesper på grund av befarad Corona. Men man mönstrade ändå ett riktigt starkt lag, ett lag som alltså var obesegrat på hemmaplan denna säsong. Bois gick dock in i matchen med gott självförtroende efter sin fina seger senast mot Borlänge, den femte viktorian i rad.

 

Första perioden

Det var dock Dalen som inledde piggast, dom checkade högt på Bois backar och fick fast pucken och hade också 3-4 riktigt bra chanser,. Bland annat två frilägen. Men Tobias Sandberg visade kyla och klass och följde med i förflyttningarna och räddade. Bois hade också ett riktigt bra läge i inledningen, men skottet gick i stolpen. Med halva perioden spelad så kom powerbreaket och då samlade Andreas Appelgren ihop laget och visade hur man skulle ta sig ur den höga checkingen, och efter det tog Bois över. Man spelade sig ut snabbare och kunde då förlägga mycket av spelet i Dalenzonen. Man fick också med sig två raka powerplay utan att lyckas omsätta lägena i mål. Istället dröjde det till den 18:e minuten innan Bois lyckades spräcka målnollan. Det är efter ett långt anfall där fjärdekedjan återerövrar pucken, Simon Ericsson får upp pucken på Granberg på blå och alla tre kedjespelare rusar in på kassen. Granberg dragskott blir omöjligt att se för Oscar Malm och den seglar in högt.

Andra perioden

Den andra perioden får Bois en fin start i. Bois lyckas spela sig ur en hög Dalenpress och Adam Willig kommer i en två mot etta tillsammans med Lucas Jidenius, han avslutar själv i pilsnerhöjd på målvaktens plocksida till 2-0. Bois tar efter det målet över spelet markant och har några riktigt bra anfall innan man i ett uppspel spelar fast sig själva i egen zon ett par gånger om och Oscar Josefsson skjuter på en skymd Sandberg, som dock räddar, men det blir en retur som Kristian Röykås Marthinsen kan slå in. Dalen har strax efter det en jättechans att också kvittera, men Rostedts backhand från nära håll går i stolpen. Strax därefter åker Bois på tre raka numerära underlägen, men Bois boxplay spelade riktigt bra och det skapades inte något riktigt farligt. När Bois mot slutet av perioden till slut får spela 5 mot 5 igen så åker Erik Olsson dubbelt så fort som sin back som han rundar till friläge. Då blir han dock upphakad och det blir straff. Tobias Aronsson är stekhet som målskytt, och han utför straffen med perfektion, drar långt så målvakten delar benskydden och så lägga in den mellan benen. Nu har han gjort mål i fem av de senaste sex matcherna, poäng i åtta raka. Bois tredjekedja med Adam Willig, Lucas Jidenius och Philip Elgestål var väldigt pigga hela matchen, och när de får beträda isen direkt efter 1-3-målet så står det snart 1-4. Jidenius åker snabbast ner i hörnet och vinner puck, passar Elgestål som hittar Adam Willig med en mycket läcker pass och Willig drar upp den otagbart i taket.  Bois tar alltså med sig en tremålsledning till den tredje perioden.

Tredje perioden

Bois spelar sedan av den tredje perioden på ett mycket bra sätt. Dalen kommer ingenstans, och Bois ser hela tiden till att ha spelare på rätt sida så man inte åker på en spelvändning. Offensivt skapar man också en del vasst, man har bland annat ett skott i stolpen. På slutet forcerar Dalen och man har nästan ett friläge men pucken glider iväg för Dalenspelaren. Man får också ett långt anfall, men man hade svårt att komma in på kassen. Till slut slänger man in pucken på chans och den tar på ett knä framför mål och 2-4 är ett faktum med drygt tre minuter kvar. Målskytt  Johan Malmborg på assist av ex-HV(bland annat)-spelaren Christoffer Persson. Något mer hett skapar dock inte Dalen, man chansar knappt ens på att ta ut målvakten. Bois håller undan och vinner rättvist med 2-4.

Summering

Efter matchen var tränare Appelgren inte alls nöjd med matchen, han tyckte de inte alls höll sig till grunderna. Och visst slarvade man i uppspelen flera gånger, men generellt så gör man ändå en bra match och vinner den klart rättvist. Allra bäst var tredjekedjan (Elgestål-Willig-Jidenius) som hade lekstuga med Dalenbackarna stundtals. Att Adam Willig fick göra två mål var fullt välförtjänt.

Därmed var den andra av tre revanscher utkrävda mot topplag. Efter serietrean Borlänge och serieledande Dalen står nu seriefemman Skövde på menyn. Blir det sjunde raka segern för Bois?

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström