En spelare har testats positivt i Kiruna IF

Efter matchen mot Lejon har alla spelare i KIF testat sig.

På onsdagen framkom det att en spelare visar sig vara positiv för covid.

 

Köp en stödbiljett och stötta KIF här!

 

Här kommer en liten uppdatering kring covid-situationen i Kiruna IF. Som ni alla känner till är bakgrunden att KIF spelade match mot SK Lejon i lördags för att efter det få beskedet att drygt tio spelare hot motståndarna var covid-positiva.

Hemsidan pratade med sportchefen Henrik Törmä vid 16-tiden på onsdagen. Då hade det gått uppemot fyra dygn sedan matchen spelades.

Och då hade man precis fått sitt första positiva provsvar. En spelare i KIF har fått corona.

– Alla har testat sig. Inkubationstiden varierar väldigt. Den är mellan två och 14 dagar, med ett medel på fem dagar. I dag är det fjärde dygnet efter matchen i Skellefteå. Vi har sagt till spelarna att man ska vara uppmärksam på symptom och testa sig igen om man känner av några, säger Henrik Törmä.

Det var tidigare bestämt att KIF skulle pausa verksamheten under hela den här veckan.

Planen var att återgå till träning igen på måndag. Hur det blir då är svårt att säga i skrivandets stund. Det beror så klart på sjukdomsläget.

I övrigt är det samma sak som gäller, som tidigare. Om någon spelare insjuknar kommer den att testas. Inga spelare med symptom kommer att tillåtas vara i gruppen.

Samtidigt pågår jobbet med att pussla ihop spelschemat.

Förslaget som ligger nu är att KIF ska möta Lejon hemma på lördag 9 december. Matchen som skulle ha spelats idag mot Kiruna AIF flyttas till 17 december. Matchen mot Vännäs 12 december ligger kvar enligt plan.

Dessa datum kan så klart komma att ändras.

 

God jul! Köp KIF:s Julpåse här

 

Under onsdagen höll sportcheferna i den norra serien ett avstämningsmöte med Hockeyettan.

– I dagsläget ser det ut som att samtliga matcher i den norra grundserien kommer att hinnas spelas innan 20 december. Om ingenting händer framöver, ska tilläggas, säger Henrik Törmä.

Planen är ju att allettan ska dra igång under mellandagarna. Spelschemat haltar betydligt värre i de övriga divisionerna. Där kan mellandagarna behövas för att spela klart grundserien. Det skulle betyda att allettan skjuts upp något.

Men ingen förändring är ännu spikad.. Det är bara för klubbarna i nuläget att förhålla sig till säsongsplanen så som den är spikad.

– Vi utgår just nu från att allettan och fortsättningsserien kommer att spelas, säger Henrik Törmä.

Fortsättning följer. Vi uppdaterar så fort något förändras.

 

Mattias Heikki