Boisseger i epilogen

Bois var redan klara för allettanspel innan kvällens match, men laget ville givetvis behålla andraplatsen och dessutom ha med en vinnande känsla in i uppehållet. Och man lyckades med båda uppgifterna då man besegrade Linden på bortaplan med klara 2-5 (1-2,1-3,0-0). Detta trots att man vilade Tobias Sandberg och lät blott 18-årige Melvin Björklund stå för första gången från start. Melvin svarade för en utmärkt premiär och visade att han är en talang av stora mått.

Första perioden inledde Bois klart starkast och man etablerade långa anfall i Köpingzonen. Men man hade svårt att få till några riktigt vassa lägen, utan det blev mest en massa snurr i sarghörn. När Enköping sedan drar på sig en utvisning så trodde många att ett mål hängde i luften. Men Bois fick inte powerplayet att stämma, vassaste chansen hade istället Linden när de fick ett friläge, men Melvin stod för en fin parad.  Det lyckade boxplayet stärkte Linden som jämnade ut spelet när de blev fulltaliga. Och med 11 minuter spelade så tog de också ledningen. Hampus Wallin får skjuta ett par-tre meter innanför blå och skottet gick in på plockhandssidan. Det såg kanske inte helt otagbart ut, men det var också Melvins enda lilla miss i matchen. Bois replikerade dock redan efter två minuter. Kedjan med Oliwer Fjellström, Philip Elgestål och Adam Willig visade upp bra spel under matchen och när de får ett långt anfall där de får in pucken på mål och slår på returen ett par-tre gånger innan Adam Willig kan raka in pucken. Bois tar över spelet igen och får också med sig en utvisning. Det tar en minut, sedan serverar Tobias Aronsson Douglas Lögdal helt öppen kasse och ”Dogge” gör inget misstag och det står 1-2 på tavlan. Linden lyfter upp spelet och har ett jätteläge att kvittera, men Adam Willig räddar det öppna målet med sin framsträckta klubba. I slutsekunderna är det Bois tur att sånär näta, när Erik Olsson täcker ett skott i egen zon och stöter pucken förbi sin back och kommer i en två mot etta tillsammans med Jesper Lindén. Erik avslutar på egen hand, men skottet går klockrent i stolpen.

Bois startar den andra perioden med riktigt bra spel och långa anfall. När sedan Oliwer Fjellström från en position bakom mål hittar Adam Willig snett framför detsamma med en fin pass så har Adam i stort sett öppet mål att skjuta in 1-3. Bois fortsätter föra spelet och efter sex minuters spel får man chansen till powerplayspel. Denna gång tar det bara 25 sekunder innan 1-4 kommer. Aronsson skjuter från blå och Simon Eriksson är på kontoret framför mål och styr in pucken mellan benen på Hanning. Mitt i perioden blir det spel 4 mot 4 och under det spelet får Linus Ageborg ett friläge, men åter en gång så räddar Melvin backhanden som var tänkt att gå in mellan benen. Istället gör Bois 1-5 några minuter senare. Och det var extra roligt för Herman Lundin, junioren som fått en hel del istid, framför allt på slutet. Det är nämligen han som slår in en retur och därmed gör han sitt första a-lagsmål! Sista ordet i perioden får dock Linden. I ett av få etablerade Lindenanfall i perioden så får Tobias Sjökvist fritt skottläge mitt i slottet och skottet sitter otagbart i gubbhörnet. Perioden slutar med 2-5 på tavlan.

I den sista perioden så händer det inte mycket, utan Bois försöker kontrollera spelet och inte släppa till några chanser för Linden. Det gör att Linden får lite mer puck, men de har svårt för att skapa så många vassa lägen. Två bra lägen har de dock, dels ett friläge från kanten och dels ett skott mitt i slottet. Men Melvin Björklund räddar både snyggt. Bois skapar inte heller så mycket att berätta om, mer än att man låter blott 17-årige Manne Håkansson prova på a-lagsspel för första gången. Perioden slutar mållös och matchen slutar således med en 2-5-seger.

En stabil Boisinsats där segern aldrig var i fara egentligen. I och med segern så kommer Bois tvåa i grundserien efter Dalen. Nu väntar upp ett långt speluppehåll innan allettan drar igång. Runt den 10/1 tippas den kunna starta. Fram till dess kan Bois slicka sina sår och träna upp sig så de kommer formtoppade till en högklassig södra alletta. Där är det klart att man bland annat kommer att möta Troja, Karlskrona, Dalen, Borlänge och Skövde.