Tre viktiga poäng mot Vallentuna

Allettan-drömmer lever i allra största grad efter kvällens seger borta mot Vallentuna med 4-6. Johan Eriksson stod för mål två i matchen.

Hemmalaget Vallentuna fick bästa möjliga start på matchen och kunde efter tre minuters spel ta ledningen med 1-0. Strömsbro fick chansen i powerplay men lyckades inte överlista Daniel Rosengren i Vallentunamålet. Hemmalaget drog sedan på sig ett antal utvisningar och när det var 54 sekunder kvar av perioden var Joakim Axman där och skickade in pucken i öppet mål. Det var hans sjuttonde mål hittills den här säsongen.

Strömsbro var det lag som skulle öppna helt klart bäst i den andra perioden. Gabriel Deutsch gav gästerna ledningen med 1-2 och knappt tre minuter senare ökade Johan Eriksson på till 1-3 när han enkelt tog med sig pucken in i offensiv zon med ett snyggt avslu

t. Men Rallarbo var inte nöjda där, för elva minuter in i perioden var kapten Viktor Ehn perfekt placerad i slottet och kunde öka på till 1-4 i numerärt överläge. Innan paus skulle dock hemmalaget få in en reducering till 2-4 efter att man spelat både fem mot fyra och fem mot tre. Målet kom dock i spel fem mot fem.

När tredje perioden var endast 50 sekunder gammal skrinnade Johan Eriksson in i offensiv zon, rundade backarna och la in pucken tämligen enkelt till 2-5. När Vallentuna sedan reducerade till 3-5 bytte Strömsbro in John Morelius istället för Alexander Sahlin. Bara minuten senare hade Vallentuna reducerat ytterligare till 4-5. Men när hemmalaget drog på sig en utvisning med mindre än två minuter kvar av perioden kunde Georgs Golovkovs peta in 4-6 vilket också blev slutresultatet. Tre viktiga poäng i streckstriden till Allettan följer med hem till Gävle när vi befäster vår femteplats i tabellen.

IF Vallentuna BK – Strömsbro IF 4-6 (1-1, 1-3, 2-2)
Skott: 32-29 (12-9, 11-12, 9-8)
Utv: 14-8 (6-4, 4-4, 4-0)

1-0 (03:18) Oskar Söderberg (Alex Ek, Stefan Söder)
1-1 (19:06) Joakim Axman (Georgs Golovkovs)
1-2 (25:16) Gabriel Deutsch (Erik Broman, Martin Naenfeldt)
1-3 (28:04) Johan Eriksson (Max Pålholm, David Deutsch)
1-4 (31:13) Viktor Ehn (Georgs Golovkovs, Johan Eriksson)
2-4 (38:47) Marcus Af Burén (Lukas Paulsson, Andreas Paulsson)