Stark vändning av Vikings

Nybro Vikings var tillbaka i spel igen efter en kortare julledighet när länskollegan Vimmerby HC var på besök i Liljas Arena under annandagen. Det blev en riktig holmgång där Nybro står för en stark vändning från underläge 1-3 till vinst 5-3.

När pucken släpps i denna viktiga match så är det Nybro Vikings som tar tag i taktpinnen. Nybro jobbar hårt och får fast pucken i offensiv zon några gånger om. Det är också hemmalaget som gör matchens första mål till 1-0 genom Matej Galbavy. När drygt halva perioden är spelad tar bortalaget över mer och mer. Robin Johansson i Nybromålet får komma upp med ett par svettiga räddningar men i slutet av perioden kommer kvitteringen till 1-1 som är resultatet efter den första perioden.

I den andra perioden börjar Vikings i numerärt underläge som de reder ut på ett bra sätt. Vimmerby åker mer skridskor än hemmalaget i perioden och får med sig ytterligare två powerplay men Nybro klarar båda dem på ett uppoffrande sätt. Ett ledningsmål för bortalaget hänger dock i luften och när det slängs iväg en slumppuck från blålinjen framför en skymd Johansson i Nybromålet så kommer även 1-2 som är ställningen efter två perioder.

I den tredje perioden ser det mörkt ut för Vikings när bortalaget gör 1-3 ett par minuter in i perioden. Där trodde nog många att Vimmerby skulle stänga matchen men Vikings ville annorlunda. Nybro la i en högre växel och gjorde både 2-3 och 3-3 i powerplay, målen från Eero Savilahti och Adam Persson. Ett par minuter senare i bara farten gör också Jesper Mångs 4-3 till Vikings och vändningen var ett faktum. I slutet av perioden pressar bortalaget men Nybro försvarar sig bra och snor åt sig pucken och från egen zon kan Eero Savilahti placera in 5-3 i öppen kasse.

Nybro Vikings har påbörjat en period med många matcher på kort tid. Nästa match spelas på måndag den 28 december då Halmstad Hammers står för motståndet på bortais, nedsläpp kl. 19.00.

Matchfakta

Nybro Vikings – Vimmerby HC 5-3 (1–1, 0–1, 4–1)

Målen: 1-0 (02.41) Matej Galbavy (Rasmus Johansson, Sebastian Borg), 1-1 (18.10) Johan Schreiber (Olle Hellström, Sebastian Vidmar), 1-2 (35.16) Olle Hellström (Pierre Gustavsson, Ludvig Vännström), 1-3 (43.04) Todd Winder (Olle Hellström, Anton Carlsson), 2-3 (48.11) PP1 Eero Savilahti (Fabian Ilestedt, Viktor Bolin), 3-3 (51.53) PP1 Adam Persson (Fabian Ilestedt, Janne Väyrynen), 4-3 (53.19) Jesper Mångs (Markus Palmberg, Adam Persson), 5-3 (59.15) ENG Eero Savilahti (Matej Galbavy)

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 31–34 (8–10, 6–14, 17-10).