Sat 06 Mar Slut
Hockeylag SUN 6
Hockeylag KAIF 3
Sat 06 Mar Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag KIF 0
Sat 06 Mar Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag THO 2
Sat 06 Mar Slut
Hockeylag ENK 1
Hockeylag BOD 4
Sat 06 Mar Slut
Hockeylag HANV 1
Hockeylag ÖST 8
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag SKL 0
Hockeylag KIF 4
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag ÖRN 4
Hockeylag KAIF 1
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag BOR 2
Hockeylag THO 4
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag HANV 3
Hockeylag BOD 4
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag ENK 2
Hockeylag ÖST 0
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag HUD 4
Hockeylag MAR 3
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag HHHC 7
Hockeylag Kalm 1
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag HAN 2
Hockeylag BORÅ 0
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag VIM 1
Hockeylag KAR 2
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag NYB 1
Hockeylag MÖR 4
Mon 08 Mar Slut
Hockeylag VIS 3
Hockeylag MAR 4
Tue 09 Mar 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag HHHC -
Tue 09 Mar 19:00
Hockeylag BORÅ -
Hockeylag Kalm -
Tue 09 Mar 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag KAR -
Wed 10 Mar 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag KÖP -
Wed 10 Mar 19:00
Hockeylag HHHC -
Hockeylag KRIF -
Wed 10 Mar 19:00
Hockeylag VHF -
Hockeylag SOL -

JVM-back förstärker Bois

Bois har ett tag nu sökt efter en stor och stark back som kan spela mycket i avgörande lägen, och nu kan Calle Johansson bjuda på en riktig nyårsraket. 197 cm långe och 109 kg tunge Adam Samuelsson, en svenskamerikan som tidigare bland annat spela J18-VM för USA, har nämligen skrivit på för Mariestad Bois idag.  Senaste säsongen spelade han dock i OHL och var där en av deras ledande backar som både fick spela powerplay och boxplay. Och klingar efternamnet bekant? Det kanske beror på att hans pappa är en viss legendar vid namn Ulf Samuelsson. Kan Adam komma upp i en bråkdel av hans kapacitet så lär vi ha fått in en klassförstärkning till laget.

Adam: Välkommen till Mariestad Bois!

– Ja tack så mycket, det ska bli väldigt kul att komma dit och se staden. Jag ser verkligen fram emot att spela hockey med Bois!

Vem är Adam Samuelsson?

– Jag är en hockeyspelare som spelade i Sudbury Wolves i OHL förra året och är 20 år gammal. Jag har spelat hockey rätt så mycket överallt på grund av farsans jobb, jag följde med honom världen runt och har fått se mycket av världen på så sätt. Det är ett roligt liv jag levt och nu ser jag väldigt mycket fram emot att få komma till Mariestad.

Vad är dina styrkor på isen?

– Jag tycker jag är bra med klubban och jag har jobbat mycket med skridskoåkningen. Så jag är en stor back som är bra på rören och kan göra lite allting på isen. Jag sätter stor ära i att sköta spelet i egen zon på ett bra sätt, men jag är inte rädd för att följa med upp i anfallen också.

Vad är dina främsta meriter inom hockeyn så här långt?

– Det är många saker, men förra året när jag gick till OHL så fick jag inte spela så mycket i början. Men jag kämpade på och såg mig själv i spegeln och sa till mig själv att det här duger inte. Så jag skärpte till mig och sedan dess har det gått väldigt bra, och jag spelade bra hockey sista 25 matcherna, och fick då spela både powerplay och boxplay, det är jag stolt över att jag lyckades komma igen

Du har faktiskt också spelat junior-VM för USA. Hur var det?

– Det var väldigt kul, men tyvärr vann vi inte, men det är ett minne man aldrig kommer man att glömma. Att spela inför mycket publik i Ryssland, och alla coola spelare man spelade mot. Vi hade också ett bra lag, men förlorade finalen mot Finland. Visst är det roligt med silver, men jag vill vinna så jag var inte riktigt nöjd.

Varför blev det då Sverige och Mariestad Bois?

– Jag var sugen på att spela i Sverige och letade efter ett bra lag som ville ha mig och när jag fick höra att Mariestad var intresserade så var det inget snack, jag har varit i Sverige tidigare och har bara hört gott om staden och laget.

Har du hållit igång under uppehållet?

– Jag tycker jag är i toppform. Jag har tränat mycket i Kalifornien och även tränat på is med pappa. Även när jag var i i Florida tränade jag med några av killarna där, så nu känner jag mig i bra form och att det är dags att spela matcher.

Hur ser du på omställningen till stor is?

– Det kommer givetvis vara lite annorlunda, men jag bodde i Sverige några år så jag kommer ihåg hur det var och även spelat några turneringar på stor is, så jag har rätt bra koll. Det kommer inte vara några problem, det kommer ta några dagar innan man är van, men inte så lång tid innan jag är bekväm med det.

Du har ju en far, Ulf, som är en riktigt legendar och som bland annat spela både i NHL en massa säsonger och också OS för Sverige. Har det varit en press att försöka leva upp till vad han åstadkom på isen?

– Nej inte en sekund. Alla frågar mig det, men han är en väldigt bra förebild och han har hjälpt mig väldigt mycket med livet och karriären.

När kommer du till Mariestad?

– Jag vet inte exakt datum, vi undersöker det, men jag hoppas kunna komma dit så snabbt det bara går så jag får lära känna grabbarna i laget och spela match igen.

 

Bois sportchef Calle Johansson om Adam:

– Vi har sökt efter en stor och rejäl back som kan svälja mycket istid ett tag nu och i Adam tror vi att vi har hittat rätt. Han är framför allt bra i egen zon, men han har också offensiva kvaliteter, han har bland annat fått spela powerplay i sin OHL-klubb. Det ska bli spännande att se Adam i Boiströjan nu i allettan!

Adam på eliteprospect

Av Krister Holm