HC Dalen straffade Karlskrona

Seger efter straffavgörande mot Karlskrona HK under onsdagskvällen. Foto: Marcus Vilson

Som väntat så var det hög fart redan från nedsläpp där Dalen bara var några centimeter från att som tidigare ta en blixtsnabb ledning i matchen men det blåstes av för offside. Istället var det Karlskrona som efter fem minuter tog ledningen i matchen vilket var rättvist sett till matchbilden där bortalaget spelade både aggressivt och fysiskt och hade ett spelmässigt övertag. Oscar Josefsson kvitterade senare i powerplay en spelform som visats sig stark. 1-1 stod sig perioden ut.

Karlskronas aggressiva spel fortsatte i inledningen av den andra perioden och gästerna tog åter ledningen i matchen efter 33 sekunder. Gästerna drabbades några minuter senare av ett lagstraff där Dalen återigen fick chansen att kvittera, denna gången utan framgång. Hemmalaget hade stundtals svårt mot ett aggressivt Karlskrona som i periodens inledning skapade tryck och pressade på rejält över hela isen. Dalen gav sig inte utan behöll tålamodet och åt sig tillbaka in i matchen. Andra halvan av perioden var det ombytta roller där Dalen hade ett klart spelmässigt övertag med flera chanser att kvittera i spel fem mot fem. Helt rättvist kom sen kvitteringen genom Felix Wermelin till 2-2, återigen i spel i powerplay, vilket blev slutresultatet efter två spelade perioder.

Karlskrona fick inleda den tredje perioden i spel i numerärt överläge i närmare tre och en halv minut då Christoffer Persson i slutet av den andra dragit på sig två minuters utvisning för interference och Oscar Josefsson två minuter för tripping i inledningen av tredje. Just utvisningar var något som för hemmalagets del präglade mycket av den tredje perioden men starkt försvarsspel och en bra målvakt tog matchen till straffavgörande där Henrik Neubauer sköt hem segern till HC Dalen.

HC Dalen 3-2 Karlskrona HK (1–1, 1–1, 0–0, 0-0, 1-0)