Vikings tog sjunde raka segern

Nybro Vikings besegrade Huddinge under onsdagskvällen med 6-2 och tog därmed den sjunde raka segern i Allettan. Nybros mål gjordes av Otto Henell, Adam Persson x2, Rasmus Johansson x2 och Simon Hansson.

NYBRO-HUDDINGE 6–2 – se alla målen här!

I den första perioden är det hemmalaget som startar bäst och äger pucken mestadels. Nybro får ett powerplay några minuter in i perioden och skapar ett par heta lägen men ingen utdelning kommer. Det blir istället vid en offensiv tekning för Vikings som målnollan för kvällen spräcks och det är Otto Henell som får chansen två gånger om och på det andra försöket sitter pucken välplacerat till 1-0. Det går sedan väldigt fort innan pucken ligger i målet ännu en gång, i bytet efter står Adam Persson och Matej Galbavy för ett vackert samarbete där den förstnämnde kommer fri och sprätter upp 2-0. Innan perioden är slut så kommer även 3-0 till hemmalaget när Rasmus Johansson slänger iväg pucken mot mål och den letar sig in bakom målvakten.

I den andra perioden blir det jämnare målmässigt och båda lagen skapar en del chanser. Hemmalaget för spelet men Huddinge är farliga ett par gånger om i deras offensiv. Reduceringen till 3-1 kommer några minuter in i perioden. Nybro svarar några minuter senare genom att göra 4-1 genom Rasmus Johansson som är resultatet efter två perioder.

I den tredje perioden börjar hemmalaget i powerplay och det utnyttjas när 5-1 kommer genom Adam Persson, förarbetet är mycket vackert och alla fem spelare på isen är inblandade i målet. Bortalaget försöker skapa nerv i matchen och pressar Nybro högt upp men hemmalaget spelat säkert och stabilt. En reducering till 5-2 kommer med några minuter kvar att spela och det görs i powerplay. Det är dock Vikings som får sista ordet i matchen när Simon Hansson kan peta in fastställande 6-2.

Nybro Vikings reser till Gotland i helgen för match mot Visby/Roma HK. Matchen spelas på lördag den 30 januari. Nedsläpp kl. 16.00.

Nybro Vikings – Huddinge IK 6-2 (3–0, 1–1, 2–1)

Målen: 1-0 (07.18) Otto Henell (Kalle Hult), 2-0 (07.37) Adam Persson (Matej Galbavy, Viktor Bolin), 3-0 (12.49) Rasmus Johansson (Sebastian Borg, Eero Savilahti), 3-1 (26.42) Tim Kämpeberg, 4-1 (30.04) Rasmus Johansson (Kalle Hult, Otto Henell), 5-1 (40.39) PP1 Adam Persson (Sebastian Borg, Viktor Bolin), 5-2 (56.32) PP1 Fredrik Renström (Filip Runbjer, Björn Jonasson), 6-2 (59.19) Simon Hansson (Robin Wengdahl, Markus Palmberg)

Domare: Rikard Ferngren.

Skott: 32–29 (14–8, 7–7, 10-14).