Halmstad Hammers stärker organisationen

Halmstad Hammers stärker organisationen med klubbdirektör 

I april förstärker Halmstad Hammers sin organisation, då Håkan Strömqvist tillträder som klubbdirektör.

– Vår målsättning är att bli en allsvensk förening inom några år och vi ser att Håkan, med sin gedigna kompetens och erfarenhet, är rätt person att vidareutveckla vår verksamhet, konstaterar Hasse Backman, Hammers ordförande.

– För två år sedan lyckades vi rekrytera Peder Carlsson som klubbchef och han har drivit utvecklingen av föreningen på ett fantastiskt sätt, och det kommer han att fortsätta med. Men vi har också sett att vi behöver stärka upp vår organisation och bli fler som jobbar med den affärsutvecklande delen av klubben, om vi ska lyckas skapa rätt ekonomiska och sportsliga förutsättningar för att hålla allsvensk nivå. Det är där vi ser att Håkans kompetens landar rätt, säger Backman.

Håkan Strömqvist har, förutom ett f

örflutet i både Modo och Skellefteå, lång erfarenhet av näringslivsutveckling och kommer närmast från en tjänst som etableringsstrateg i Halmstad kommun.

Håkan är förväntansfull och ödmjuk inför sitt nya uppdrag och berättar att han ser framemot att få vara en del av det fortsatta arbetet med Hammers tillväxtresa.
– Det här är ingen one-man-show, konstaterar Håkan, utan det är ju ett arbete som vi gör alla tillsammans i föreningen. Vi har ju stora målsättningar med vår verksamhet, från hockey för alla till elitsatsningar till samverkan och samarbeten med näringslivet på olika sätt.

Klubbchefen Peder Carlsson ser fram emot att klubben nu får tillgång till Håkans kompetens och erfarenhet på heltid.
– Jag har stort förtroende för Håkan, han känner ju vår verksamhet och våra utmaningar sedan tidigare som engagerad i den sportsliga utvecklingen och som suppleant i styrelsen, säger Peder. Våra erfarenheter och kunskaper kommer att komplettera varandra på ett bra sätt i det fortsatta arbetet för att utveckla Hammers på alla plan.
– Målsättningen är självfallet Allsvenskan, konstaterar Peder, och för att nå dit tar man ett steg i taget. Det handlar ju om att göra allt vi gör lite bättre varje dag,

Kan man satsa så här mitt under en pandemi?

– Det har vi också frågat oss, säger ordförande Hasse Backman. Hur vi än har vridit och vänt på det så har svaret blivit ett ja, varje gång.

Hammers vision är att bli en allsvensk förening, och visserligen gör pandemin att vi får skjuta på tidsplanen lite, men självklart är målsättningen att nå dit. Då måste vi också ge klubben rätt sorts förutsättningar att lyckas, och det innebär att vi måste hitta affärsområden och marknader som ger oss en stabil ekonomi som kan bära en allsvensk verksamhet med allt vad det innebär, konstaterar Backman.

– Vi tycker faktiskt att vi med det här radarparet med Håkan som klubbdirektör och Peder som klubbchef, och med vår sportchef och våra ansvariga tränare, så har vi en fantastisk besättning som är helt rätt för att driva utvecklingen framåt och ta oss till allsvenskan, säger Backman.