HC Dalen skriver kontrakt med Christoffer Persson

HC Dalen har i dagarna kommit överens om ett kontrakt med backen Christoffer Persson som sträcker sig över resten av säsongen: ”Jättekul att Christoffer vill fortsätta spela för HC Dalen det betyder såklart mycket för slutspurten av Allettan” säger Dalens tränare och sportchef Per Gustafsson. Foto: Marcus Vilson

 

Christoffer Persson anslöt på lån ifrån HA74 där tanken från början var att han skulle hålla igång kroppen i väntan på hur Covid-situationen skulle arta sig, samtidigt har grundtanken varit att få spela på en så hög nivå som möjligt. Nu efter ett flertal matcher i Dalen så väljer Christoffer att skriva på ett kontrakt med Dalen som i första hand gäller säsongen ut.

-Det fanns ingenting att tveka på när möjligheten kom upp. Det är väldigt roliga matcher att spela och vi har något bra på gång samtidigt som det är ett riktigt gott gäng. Sen är det såklart en bra lösning rent socialt och familjemässigt då vi köpt hus i Jönköping och allt. Dalen är en kanonförening, en bra och proffsig organisation med drivna människor, så det var ett självklart val att skriva kontrakt med klubben. 

Christoffer Persson har en gedigen meritlista och har redan blivit en viktig kugge både på och utanför isen för lagets yngre spelare där han delar med sig av sina erfarenheter och försöker driva på gruppen för att alla ska få ut en maxprestation i varje byte.

-Alla är duktiga ishockeyspelare i grunden och vill utvecklas och ta kliv framåt hela tiden. Jag försöker peppa på laget och få varje spelare till att prestera max i varje byte vilket som krävs om laget ska ta ytterligare kliv uppåt. På isen så vill jag skapa ett lugn där bak och leverera bra förstapass. Det gäller att trycka på rätt grejer vilket jag lärt mig genom åren och påtala detta och pusha spelarna både på isen och i periodpauserna för att få grabbarna att orka göra bra grejer och släppa lös all energi matcherna igenom. 

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen