Centern täckte skott – och bröt tummen

Här är nyheten som ni inte vill läsa.

Simon Thyni bröt tummen i matchen mot Övik.

Nu blir han borta en längre tid.

– Jag ska gå med gips i några veckor till, sedan blir det röntgen om fem veckor, säger KIF-centern.

 

Det händer en hel del i KIF just nu. Vi har tre nyheter att lägga ut på kort tid. En tråkig (den här) och två positiva. Vi börjar med den tråkiga. Ni får vänta på de godsakerna. Undertecknad knackar texter så fort han kan.

Tänk dig följande scenario. Du spelar boxplay, täcker skott, pucken träffar dig på handen så illa att tummen går av. Det händer i den andra perioden.

Vad gör du? De flesta hade viftat med vit flagg och gett upp.

Vad gjorde Simon Thyni?

Han spelade klart matchen!

Kirunagrabben berättar:

– Det funkade väl sådär att spela. Jag tog inga tekningar och hade inte så mycket puckkontakt. Jag fick åka skridskor, vara där och bidra på andra sätt.

Gjorde det inte sjukt ont?

– Inte överdrivet. Det funkade. Jag kylde i periodpausen och på bänken. Jag har fått skott på händerna förr och trodde inte att den var av. Men det var den.

Det här är den första riktigt allvarliga skadan som han har råkat ut för i karriären.

– Förra säsongen var jag helt förskonad från skador. Tidigare har jag haft småkänningar i ljumskar och axlar men inget allvarligt som har hållit mig borta en längre tid, så det här är första gången.

Simon Thyni har gipsats och kommer att tvingas bära i några veckor till. Om fem veckor ska han röntgas på nytt. Frågan är ju när han kan vara på isen igen.

– Jag siktar på att komma tillbaka den här säsongen. Förhoppningsvis kommer jag att kunna spela några matcher, säger Thyni.

Det är en förhoppning som alla KIF-fans skriver under på.

 

Mattias Heikki