Målsnålt och tätt

Det var en väldigt tillknäppt historia när Mariestad Bois tog emot Vimmerby i kvällens omgång av allettan södra. Två försvarsstarka lag såg till att det blev väldigt få klara målchanser, och matchen slutar också målsnålt, 1-1 efter 60 minuter. Det var dock Vimmerby som kunde avgå med segern sedan de avgjort i straffläggningen.

Inför matchen kunde alla Boisare få glädjande nyheter: Douglas Lögdal var för första gången med och spelade match i allettan, och även Tobias Björklund var tillbaka i spel efter att ha missat tre matcher.  Douglas tog plats i fjärdekedjan och nog syntes det stundtals att han har en bit kvar till formtoppen, men han gjorde också flera bra aktioner under matchen. Björklund klev in i andra backpar med Gustaf Malmkvist och lurade flera gånger upp Vimmerbyspelarna på läktaren med sin fina teknik. Dock så var kanske inte tempot lika stark som han har när han är fulltränad.

Vimmerby är ett formstarkt lag och kom till Mariehus arena med fem raka segrar. Men Bois stod upp bra redan från start och redan efter tre minuter kunde man också ta ledningen. Jesper Lindén kliver fram och ger en open ice-tackling mitt emellan topparna på offensiva tekningscirklarna, snor åt sig pucken och tar något skär innan han drar upp den högt på plockhandssidan. Vimmerby hade en del långa anfall mot Bois i perioden, men Bois hade en stark defensiv och försvarade ytan framför mål bra och Vimmerby hade inte en riktigt het målchans på hela perioden. Bois hade ett par som i alla fall osade katt, dels Erik Olssons avslut från rätt nära håll som Rydén i Vimmerbykassen räddar, dels ett skott från kanten av Lukas Larsson som Rydén halvräddar, men pucken åker precis utanför.

Den andra perioden har Vimmerby färre långa anfall, istället är det Bois som håller med i taktpinnen. Men Vimmerby försvarar sig väl och Bois hade svårt att komma till några riktigt heta lägen. Det bästa är när Lukas Larsson får ett bra läge att direktskjuta från nära håll i powerplay, men Rydén räddar med benskyddet. Vimmerby har ett skott i stolpen innan de också får chans att spela powerplay. Där är man ytterst när att kvittera när en Boisare ligger skadad i hörnet, men Sandberg räddar fenomenalt. I slutet av perioden får Vimmerby ett nytt powerplay. Bois spelar då ett riktigt bra boxplay, men precis när man blir fulltaliga så kan Jonas Nyman trampa runt ett Boisförsvar som blir låga och då kan han pricka in 1-1 förbi en skymd Tobias Sandberg.

Bois inleder den tredje perioden med ett litet spelövertag, och Joonas Alanne får ett friläge tidigt i perioden. Tomas Rydén parerar dock skottet. Efter några minuter kommer dock Vimmerby in i matchen igen och man lyckas skapa lite mer än vad man gjorde de första två perioderna. Då kliver Tobias Sandberg fram och murar igen och gör ett par riktigt vassa räddningar på skott från slottet. Perioden slutar mållöst och sudden tar vid.

Där får Bois ett gyllene läge att avgöra matchen när man får powerplay. Tempot blir dock lite lågt från Bois och Vimmerby kommer undan, och det blir straffar. Ludvig Vännström blir där enda målskytt, och därmed avgår Vimmerby med segern i den jämna matchen.

Bäst i Bois var Tobias Sandberg som verkligen hittat tillbaka till storformen i allettan. Men hela försvarsspelet var riktigt bra, och allra bäst av utespelarna kanske backen Tobias Aronsson var. Bra pass hela tiden men också ett riktigt bra försvarsspel. Den tidigare offensiva backen har numer fler verktyg i sin verktygslåda och han blir allt mer komplett.

Nu har Bois några dagar spelledigt, innan nästa viktiga uppgift står på tur. Nu på onsdag så kommer nämligen ärkerivalerna Skövde på besök. Blir det tredje raka derbysegern då?