Fredrik Strömgren. Foto: Magnus Ekeros.

Vikings forward täckte skott – fotknölen gick rakt av

Nybros Fredrik Strömgren täckte skott, tejpades och spelade färdigt matchen.

Men pucken tog illa.

– Fotknölen gick rakt av.

TV: MÅL OCH HÖJDPUNKTER FRÅN MATCHERNA – klicka här. 

Nybros forward Fredrik Strömgren, 22, skadade sig mot Mariestad 10 januari. Nu, i en intervju med Barometern, berättar han mer i detalj vad som hände.

– Jag täckte ett skott och sedan träffade det på insidan. Det är långt ifrån det hårdaste skottet jag har täckt, men det träffade illa. Jag åkte av och tejpade, sedan spelade jag färdigt matchen. Jag trodde att jag var lite mesig bara, men fotknölen gick rakt av. Först efter att jag hade röntgat foten kände jag hur det började pulsera. Jag fattar inte hur jag kunde spela, säger han till Barometern.

Han har hoppat fram på kryckor, har fortfarande gips på hela underbenet och först nästa vecka ska gipset bort.

Om han kan spela mer under säsongen är förstås ett frågetecken.

– Om det är rimligt vet jag inte. Men jag är fruktansvärt sugen på att komma tillbaka. 

Strömgren har gjort 17 poäng på 23 matcher för Vikings den här säsongen.

Text: PeO Larsson

TABELLERNA I ALLA SERIER – klicka här!

Nybro hårt drabbat av covid 19: ”Vi har tio bekräftade fall”