FOTO: Tommy Sjölund

Åtta raka – nu har Vännäs drömläge att nå play in

Vännäs HC har en hysterisk formtopp.

Åtta raka segrar.

Efter 6-5 mot Sundsvall har de drömläge att nå play in.

TV: SUNDSVALL-VÄNNÄS 5-6 – se målen och höjdpunkterna här. 

Vännäs fick en drömstart i seriefinalen i norra vårserien.

Men ja, jo, de fick rätt mycket hjälp också när Sundsvalls back Gustav Sillerström och målvakt Christof Von Burg (se händelsen på klippet) ställde till det bakom egen kasse.

1–0 efter bara 17 sekunder.

Men efter den bjudni

ngen visade Vännäs att de minsann kan leverera själva också.

Både 2–0 (snyggt power play-mål av Jonathan Dobos) 3–2 (urstark box play-insats av Johan Warg som avslutades med ett skott i krysset) och 6–2 (ett läckert volleyskott av Jonathan Dobos) var godis för hockeyögat.

– Det kändes fantastiskt när vi gjorde 6-2. Vi spelade så rätt och tog den ledningen helt rättvist. Sedan ändrade matchen helt karaktär. De började jaga allt de hade för de hade ingenting att förlora och det klarade vi inte riktigt av att hålla emot för. Det blev en liten chock och det var ett otroligt tryck mot vår kasse. Men grabbarna krigade sig igenom det också och tillsammans så klarade vi det, säger VHC:s tränare Jesper Jäger till Västerbottens-Kuriren.

Vännäs lyckades hålla undan och har nu åtta raka segrar i norra vårserien. De har 24 poäng på bara nio spelade matcher, Sundsvall har 25 på 13 spelade.

Serien avgörs över 15 omgångar.

Ettan går till play in, tvåan och trean är klart för Hockeyettan 21-22 och de tre sista lagen får spela negativt kval om två platser för att säkra kontraktet.

TABELLER i alla serierna – klicka här.