TV: Här kastar de handskarna och slåss: ”Ville ha den fajten…”

Tufft och tätt på isen i toppmötet Östersund-Boden.

Och det slutade i en av säsongens kanske vildaste fajter i Hockeyettan när kanadensaren Ben Hawerchuck och amerikanen Jacob Bolton kastade handskarna och vevade.

Totalt utdömdes 138 minuter och fem matchstraff.

TV: Se mål och höjdpunkter från matcherna i Hockeyettan här. 

Boden svit på 20 raka segermatcher sprack i lördags när Hudiksvall besegrade överlägsna serieettan hemma.

Det var därför ett taggat Boden som gick upp mot Östersund dagen därpå.

– Vi bestämde oss efter lördagens förlust att vi skulle ta fram stridsyxan och det gjorde vi i dag. Alla tyckte att det var en rolig match, säger tränaren Robert Nordberg till NSD.

Och ja, stridsyxan kom verkligen fram.

I andra perioden brakade det loss, när först Brett Boeing och Adam Adam Johansson ilsknade till på varandra efter en avblåsning. Både föll till isen efter några sekunders brottande. 

Men det var ingenting mot vad som skulle komma sen.

ÖIK:s Ben Hawerchuck och Bodens Jacob Bolton, som hade tittat snett på varandra tidigare under matchen, kastade handskarna och började veva vilt.

Samtliga fyra spelare fick matchstraff och forwarden Hawerchuck, 22, och backen Bolton, 29, blir nu avstängda automatiskt en match i väntan på dom.

– Det är väldigt tydligt att deras kille vill slåss. Det syntes i hela bytet att han ville det där, säger Östersunds forward Elias Bjuhr till Östersunds-Posten.

Även Östersunds Erik Rainersson fick matchstraff i samband med slutsignalen och totalt utdömdes fem matchstraff och 138 utvisningsminuter.

Boden vann matchen med 2-1 och har nu säkrat seriesegern i Allettan norra och tränaren Robert Nordberg var mycket nöjd med sitt lag. 

– Det här var säsongens bästa match och jag tycker att den hade allting, säger han till NSD.

TV: Östersunds trashtalk-expert Elias Bjuhr gäst i Studio ATG Hockeyettan