Tue 13 Apr Slut
Hockeylag NYB 9
Hockeylag MAR 1
Tue 13 Apr Slut
Hockeylag HHC 1
Hockeylag TRO 2
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

Målrikt och nionde raka för Hudik Hockey

Hudik Hockey avslutade seriespelet i ATG AllEttan Norra med en solklar seger mot Teg på bortaplan. Slutresultatet 4–8 (3–3, 0–3, 1–2) innebar nionde raka segern och man såg också till att bli bästa tabelltvåa i AllEttan, vilket innebär att laget kommer att få välja motståndare i åttondelsfinalen som tredje lag.

Fotograf: Håkan Johansson.

– En poäng var vad som gällde i första hand, för det finns säkert en fördel att välja så tidigt som möjligt, sa tränaren Magnus Nilsson.

Första perioden blev en svängig historia. HHC gick fram till en 3–0-ledning efter 10.05, men innan perioden var över stod det 3–3.

– Vi utnyttjade de chanser vi fick i början, men det kanske gick lite för lätt, sa Nilsson.

#29 Jesper Wiberg utnyttjade ett misstag i hemmaförsvaret och hittade en fri #23 Adam Byström Johansson framför mål, och HHC-kaptenen gjorde inget misstag. Sedan gjorde #22 Linus Hedman 0–2 när HHC var en man mindre på banan och när Jesper Wiberg vispade in 0–3 så var gästerna i numerärt överläge.

Men sedan hände något. Mattias Granlund reducerade i power play och när matchuret visade 18.33 hade Teg kommit ikapp till 3–3 efter mål av Isak Stenlund Ädelgran och André Nordstrand. Då hade av Tobias Holmberg även missat en straff för Teg…

– Vi slappnade av och hamnade lite fel i våra positioner och Teg är ett bra lag som tog till vara på det, sa Nilsson.

HHC återtog kommandot i den andra perioden. Jesper Wiberg skrinnade sig fri och sprätte in 3–4, #54 Hannes Lindström dundrade in 3–5 från blålinjen och innan perioden var över så hade Linus Hedman också sett till att bli tvåmålsskytt.

– Det visar på en grym styrka att vi kan ta tag det igen. Då höll vi oss till vår game-plan och återigen var vi effektiva, sa Nilsson.

#12 Christoffer Jansson gjorde 3–7 på egen hand i tredje perioden när han bröt en passning i Tegs zon och fri med hemmamålvakten Henrik Edström gjorde han sitt nionde seriemål.

Linus Hedman blev bäste målskytt i HHC när han gjorde 3–8 efter magnifikt förarbete av kedjekamraterna #18 Adam Falk och #19 Felix Carenfelt. I slutminuten reducerade Mattias Granlund till 4–8 efter ett nytt power play-mål.

– Jag tycker att vi stegvis har blivit bättre och bättre, sa Nilsson.

För Tegs del innebar förlusten att man fick släppa Forshaga förbi sig i sluttabellen och värmlänningarna slutade trea, med Teg på fjärde plats. Kvällens stora vinnare var annars Borlänge som besegrade Enköping med 2–1 och klättrade upp till sjätte plats, vilket innebär att man slipper spela play in.

Nu blir det Kalix och Piteå från norr, samt Mariestad och Visby/Roma från söder som spelar play in mot Vännäs, Vallentuna, Eskilstuna och Halmstad. När dessa matcher har spelats klart nästa helg är det dags för HHC att välja motståndare i åttondelsfinalen.

– Det är ingenting vi gått in djupare på, och det är ju också lite svårt när man inte vet exakt vilka lag som är valbara, sa Nilsson.

– Nu kommer vi att träna på till veckan. Det blir säkert en hel del power play-träning, men det viktigaste är att vi kan få killarna att hitta rätta känslan inför det som komma skall.

Skribent: Christer Stridh.