TAIF förändrar på tränarsidan inför kvalserien

Inför den stundande kvalserien kommer det att ske förändringar på tränarsidan.

TAIF kommer att gå skilda vägar med huvudtränare Niclas Högberg samt assisterande tränare Patric Christiansson.

Då det tyvärr inte gick med oss i sista omgången av ATG Hockeyettan Vår, står det nu klart att vi tvingas kvala för att behålla vår plats i ATG Hockeyettan. Inför starten av kvalserien kommer det därför att ska förändringar på tränarsidan i form av att Niclas Högberg och Patric Christiansson kommer att ersättas i båset. TAIF väljer att pausa Niclas verksamhet i a-laget medan Patric självmant väljer att lämna sitt uppdrag.

Ersättarna kommer att hyras in från HC Vita Hästen och heter Jussi Salo och Mikael Johansson som båda har agerat tränare i Vita Hästens juniorverksamhet den gångna säsongen. Jussi kommer att ersätta Niclas som huvudtränare och Mikael kommer att assistera honom. Daniel Ljungkvist kommer också fortsatt att vara kvar i båset liksom övriga i ledarstaben.

Klubbchef Stefan Fransson säger så här om inhyrningen:

– Vi har sedan innan en bra relation med HC Vita Hästen och vi är väldigt tacksamma för möjligheten Vita Hästen ger oss. Vi kom till ett vägskäl där vi kom fram till denna lösning då vi behöver lite nytt blod och liv in i gruppen. Vi hälsar Jussi och Mikael välkomna till Tranås och ett intressant och viktigt uppdrag! Samtidigt vill jag tacka Niclas och Patric för deras insatser och engagemang de gjort för föreningen och önskar dem all lycka i framtiden.

Jussi och Mikael har båda stor rutin som tränare och kommer bidra med mycket i båset under kommande två veckor. Vi hoppas och tror därför att denna förändring ska ge den nytändning och kraft som krävs för att säkra kontraktet inför nästa säsong!

Foto: Fotograf Erik Hellquist