Bois vidare till åttondelsfinal

Bois är vidare till åttondelsfinal efter en riktigt bra insats i dagens match mot Linden. Man tog tag i taktpinnen direkt och släppte den egentligen aldrig och vann till slut med klara 6-1 (2-0,0-1,4-0). Alla Boisare checkade verkligen in idag och kan man fortsätta på det spåret så kan man ställa till med stora problem för framtida motståndare. Vilket motstånd det blir härnäst bestäms dock först imorgon.

Bois startade i ett väldigt högt tempo, och det var roligt att se att tempot inte bedarrade bara för att laget bytte kedja, idag så var alla Boisare verkligen på tå från start. Man gav Linden väldigt lite tid med pucken och hade långa anfall i Lindenzonen. Det gjorde att Linden tvingades dra på sig två utvisningar i perioden och båda kapitaliserade Bois på. Mannen bakom målen var Douglas Lögdal som formligen sprudlade av spelglädje idag, han gjorde sin klart bästa insats sedan återkomsten efter sin långa bortavaro. Vid 1-0 så hittar han från en position bakom mål Joonas Alanne framför kassen och den eminenta finländaren la in en backhand förbi en överspelad Anders Olsson. 2-0 kommer efter en bedrift som bara ett hockeygeni av Lögdals kaliber kan göra. Han står bakom mål och vallar, fullt medvetet, in pucken via en Lindenback. Oväntat men också ruggigt smart och det gav Bois en skön ledning att gå på. Man hade också bud på flera mål medan Linden knappt hade en målchans värd namnet på hela perioden. Bois körde över Eskilstunalaget.

I den andra perioden drar Bois på sig två tidiga utvisningar som man dock klarar med bravur, men det ger ändå Linden chansen att spela lite anfallshockey. Och de körde också betydligt hårdare framåt vilket gav dom chansen att kunna sträcka sig och skjuta ett backhandsskott några meter ut och som skulle gått långt utanför om det inte tagit på en Boisspelare och in bakom en chanslös Tobias Sandberg till 2-1 6,49 in i period 2. Oscar Hagman noterades som målskytt. Efter det har Linden ett par minuter där man faktiskt får lite tryck på Bois, men efter powerbreaket 11 minuter in så lyfter Bois upp spelet igen och framför allt Joonas Alanne har några gyllene lägen att utöka ledningen efter fina skottlägen mitt i slottet. I slutet av perioden får man också chansen till sitt tredje powerplay i matchen och man är också millimeter från att göra sitt tredje mål i spelformen när Simon Eriksson prickar stolpen. Men något mål blir det inte.

Det innebär att Linden kommer in i den tredje perioden med slagläge. Man får också chansen till ett tidigt powerplay, men då är det istället dags för Jesper Lindén show. Han snor pucken i mittzonen, kommer i ett ett mot ett-läge och drar upp ett stenhårt handledsskott rätt upp i nättaket till 3-1. Ett snyggt mål som dock kom att övertrumfas bara dryga minuten senare. Lucas Jidenius bryter på offensiv blå, tar fart och rundar en back och bryter in på kassen och gör en Peter ”Foppa” Forsberg-dragning (från OS -94 ni vet). Och när Bois senare i perioden får sitt femte powerplay så kommer den definitiva spiken i kistan. Erik Olsson hittar Simon Eriksson framför kassen och Simon hittar luckan mellan benen. Bois fortsätter ha god kontroll på händelserna och Linden har egentligen bara en vass målchans med ett skott mitt i slottet, men Tobias Sandberg gör en blixtsnabb plockräddning. Med 5 minuter kvar så får Linden powerplay och tar dessutom ut målvakten och spelar 6 mot 4. Men det resulterar bara i att Lukas Larsson kan lägga en backhandlyftning från egen förlängd mållinje rätt in i den tomma Lindenkassen till 6-1 och efter det trodde inte längre ens Lindenspelarna på det längre. Det blev en enda lång defilering och Bois är också ytterst nära att göra 7-1 ett par gånger om, men 6-1 räckte alldeles utmärkt.

Många var bra i Bois idag. Joonas Alanne har visat väldigt hög klass på slutet, och Lucas Jidenius är stekhet i slutspel. Allra roligast tycker jag dock det var att se Douglas Lögdal som lyste av spelglädje och dessutom noterades för finfina 1 mål och 3 assists. Men ingen föll ur ramen, idag var det en mycket nöjd Boistränare.

Nu väntar det spel i åttondelsfinal för Bois. Vilket lag det blir bestäms i en valprocess som går av stapeln på söndag kl 11. Då väljer de åtta högst rankade lagen (i turordningen Boden, Nybro, Hudiksvall, Dalen, Vimmerby, Forshaga, Teg och Huddinge) bland de åtta lägst rankade lagen (Mariestad, Troja, Mörrum, Visby, Östersund, Borlänge, Piteå och vinnaren mellan Kalix/Vännäs). Bois inleder sedan matchandet på tisdag med en hemmamatch, för att sedan spela borta fredag och eventuellt lördag om det blir en tredje och avgörande match. Det finns fog att känna tillförsikt inför den matchserien!