Marcko klar för ÖHF

Örnsköldsvik Hockey Förening – ÖHF – kan idag meddela att målvaktssidan för kommande säsong är klar.
Simon Rönning är sedan tidigare kontrakterad och nu kan ÖHF presentera att han får sällskap av Linus Marcko.
Marcko, 22 år i maj, har signerat ett avtal för säsongen 2021/2022.
– Vi är mycket glada över att Linus valt att fortsätta sin karriär i ÖHF. Vi har stött på honom under säsongen och då har han visat att han håller mycket hög klass, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF och fortsätter:
– Med Simon och Linus i truppen så känner vi oss trygga med vår målvaktsposition. Det här är två bra målvakter på nivån, och två målvakter som är i utveckling.

Marcko som mäter 193 cm och väger 92 kg har Viggbyholms IK som sin moderklubb. Sin juniorutbildning fick han i Timrå och säsongen 2019/20 spelade han i Nordamerika. Det var också tänkt att an skulle spela där den nyss avslutade säsongen men pandemin kom i vägen och istället blev det spel i Hockeyettan och SK Lejon.
– Det känns riktigt bra att komma till Örnsköldsvik och ÖHF. Jag ser det här som en bra sluss för att ta nästa steg. Jag vet att ÖHF har utvecklat målvakter och att nu få möjligheten att bli en del av det är inspirerande, säger Marcko och fortsätter så här när han beskriver sig sjölv i kassen:
– Jag har storleken till min fördel, och jag använder mig av den. Ser också mig själv som en välskolad målvakt som bidrar med stabilitet.

Marcko kommer i ÖHF att spela i tröjnummer 39.