Alex Ek blev hjälte på nytt när han avgjorde i förlängningen. Foto: Visby Roma

Ek matchvinnare igen – efter nytt förlängningsdrama

Alex Ek har minst sagt blivit en räddande ängel för Visby/Roma.

Han avgjorde returmötet i andra förlängningsperioden i går – i det direkt avgörande mötet på påskafton tog han på sig hjälterollen igen.

– Det är såklart lite medstuds, men även tidigare år har jag höjt poängsnittet i slutspelet. Nu vill man verkligen vinna och vara den som avgör, så man tar vara på lägena på ett bättre sätt, säger matchhjälten till Hela Gotland.

TV: SÅ SPELAS KVARTSFINALERNA: Se valet och hör kommenterer här. 

Under gårdagens returmöte dröjde det ända fram till matchens 92:a minut innan Alex Ek avgjorde och tvingade fram en direkt avgörande match mot favoriterna Forshaga.

När lagen drabbade samman under påskafton var det mållöst efter ordinarie tid.

Med två storspelande målvakter i David Söderberg och Anton Malmborg talade det mesta för att vi hade en ny långkörare på menyn.

Avgjorde efter 56 sekunder

Men Alex Ek ville annat.

Den här gången behövde han bara 56 sekunder på sig innan han avgjorde matchen och skickade sitt Visby/Roma till kvartsfinal.

Ett misslyckat byte av Forshaga gjorde att 24-åringen kom helt fri och kunde pricka in avgörande målet till lagkamraternas stora glädje.

– Jag blev chockad över att det inte fanns någon back på blålinjen. Jag försökte få målvakten att tro att jag skulle passa, och när han frös till lite så sköt jag mot första krysset direkt, säger matchhjälten till Hela Gotland.

Forshaga får där med gå på tidig semester, samtidigt som skrällgänget Visby/Roma är klara för kvartsfinal.

TV: FORSHAGA-VISBY/ROMA 0-1 – se målen och höjdpunkterna här. 

FAKTA: Forshaga-Visby/Roma 0-1

Visby/Roma: Alex Ek

 

Valet klart – så spelas kvartsfinalerna i slutspelet: ”Det är vidöppet”