Det passar perfekt nu

Det blir de stora favoriterna Boden som Bois får som uppgift att försöka slå ut i kvartsfinalen. Detta sedan norra allettan seriesegrare valt Mariestad före Östersund, Visby och Troja. Nu får Bois slå ur underläge, något som dock Bois tränare Andreas Appelgren inte vill kännas vid. Han ser det istället som ett perfekt tillfälle att möta det storsatsande laget.

Det blir dom stora seriefavoriterna Boden i kvartsfinal, vad säger du spontant?!

Att det ska bli jättekul att få Boden i denna rundan. Det ser vi fram emot jättemycket.

Ni räds dom inte?

Nej absolut inte, det är så att vill man gå så långt som möjligt så hade man stött på dom förr eller senare ändå. Jag tycker det passar perfekt nu.

Ni gjorde väldigt bra insatser mot Dalen, tror du den prestationen räcker mot Boden?

Det är svårt att säga, jag har ingen jättekoll än på Boden. Vi var lite förvarnade att de skulle välja oss men det var inte klart förrän igår så då la vi ingen krut på det. Utan det blir dagens jobb. Men det känns som att vi har en uppåtgående trend och är på väg in i en formtopp. Vi kommer prestera bättre än mot Dalen, så får vi se hur långt det räcker.

Vad tycker du om era insatser mot Dalen annars?

Jag tycker det varit bra matcher där vi genomfört gamplanen till 100% och anammat det vi prata om. Dessutom var det individuellt bra prestationer. Två av dom bättre matcherna vi gjort under säsongen tycker jag, sedan kanske vi gjort någon enskild match bättre, men nu var det två matcher i rad och mot en bra motståndare som tyckte de hade bättre spets än oss. Vi plockar bort dom totalt, så jag är jättenöjd.

Defensivt så stängde ni ner Dalen väldigt bra och släppte aldrig in dom i egen skottsektor…

Det bästa betyget är när deras tränare är besviken över sitt lags insats och menar att det gjort en dålig prestation och att man fått långt lag. Det var precis dit vi ville med vårt spel, så extra cred till killarna som genomförde det på ett bra sätt.

Offensivt så tycker jag ni fick till väldigt snabba och bra spelvändningar!

Ja vi har skruvat på en del detaljer för att komma med något nytt inför åttondelsfinalen och det lyckas vi med. Det gjorde att vi kunde spela bort deras press gång på gång. Men det var också att inte tappa puck i mittzonen, vilket gjorde att forwards fick åka ner och hämta puck hela tiden vilket gjorde att de fick åka väldigt mycket och väldigt långt. Det gjorde dom utdragna och gav oss bra ytor. Det var ett gediget jobb från samtliga spelare.

Boden är välkända för att vara tunga och sätta hård press på motståndarbackarna. Vad blir nycklarna för er del tror du?

Det kommer passa oss ganska bra, vi gillar också spela den sortens hockey. Ligger de på kommer vi kunna få spelvändningar mot dem. Men vi har inte analyserat färdigt än utan vi har fördelat upp vad vi ska titta på under dagen och kommer vara noggranna med det först så vi kommer inte bli överraskade av Boden utan ha bra koll på motståndet.

En fråga som dykt upp är om Simon Zurawski är med och tränar något?

Han är med vissa träningar och resten kör han på egen hand med sin målvaktstränare.

Kan det bli aktuellt att ta med honom till Boden för att säkra upp med tre målvakter ifall det blir skada på en målvakt match ett där?

Vi har precis fått reda på det och har inte hunnit planera allt än. Detta är en fråga som vi kommer ta senare, hur många spelare som ska med upp och så. Men nu måste vi ta reda på hur vi kan resa och så först. Men jag kan säga som så att vi kommer inte stå utan spelare i Boden till helgen.

Boden kommer att få två resor under matchserien, både ner till Mariestad och sedan tillbaka, medan ni bara behöver resa upp. Kan det vara en fördel?

Jag tror dom där lagen i norra är vana att resa mycket, så avståndet är inte så stor grej för dom. Jag tror inte det kommer vara någon avgörande faktor.

Vad slipar ni på till på tisdag nu då?

Vi klev på isen den 1/8 och nu är det april så det är ett antal månader vi har tränat och gnuggat på hur vi ska spela, det är inga frågetecken där. Sedan är det små detaljer man kan göra för att såra motståndarna, om man kan hitta något. Annars är det inget hokuspokus, utan att vi måste spela så nära vår spelidé vi kan. Det är det vi gjort så bra i kvalspelet, vi har gjort allting lite bättre och lite noggrannare för varje match och det gäller att fortsätta förbättra det.

Till sist: Hur ser du på att vara underdogs?

Oss spelar det ingen roll, vi går för att vinna matcherna. Våran press är att vi ska vinna, då spelar det ingen roll om vi är underdogs.

Av Krister Holm