”Stängt för säsongen” en bister sanning

När Hudik Hockey ska spela säsongens hetaste hemmamatch spelas den – i Söderhamn! Det är den bistra sanningen för ett av HockeyEttans högst rankade lag, som nu inte bara måste avsluta säsongen på ”lånad” is utan också tvingas åka sex mil enkel resa för varje träning så länge säsongen pågår.

Fotograf: Mathias Berglund.

Direkt efter lördagens segermatch mot Piteå slog kommunägda Glysisvallen AB av kylaggregaten i ishallen. Det innebär att det är ”stängt för säsongen” och att isen redan är borta när laget på fredag ska spela retur mot Östersund, som blev Hudik Hockeys val av motståndare inför kvartsfinalspelet i ATG HockeyEttan.

Ungefär samtidigt som Hudik-tränaren Magnus Nilsson på söndagsförmiddagen i HockeyEttans webbsändning avslöjade valet av motståndare började Hudik Hockeys materialförvaltare (bilden) packa lagets utrustning för transport till Söderhamn för det första träningspasset på bortaplan. Och så kommer det att fortsätta så länge HHC kan hålla säsongen vid liv. Hudiks ishall ska renoveras och det är nog många som undrar varför det inte gick att vänta en tid med det.

På tisdag inleds kvartsfinalerna där de fyra högst rankade lagen Boden, Nybro, Hudiksvall och Vimmerby inleder på bortaplan med returer på fredag och eventuellt avgörande matcher på lördag. Därefter återstår fyra HockeyEttan-lag som i en dubbelserie ska kriga om en plats i HockeyAllsvenskan säsongen 2021-22.

Söndagens valprocedur styrdes till stor del av Bodens val av Mariestad som motståndare. Det var helt uppenbart att Boden inte ville möta grundseriekonkurrenten Östersund.

– Vi hade en tuff bortamatch i åttondelen, men sedan studsade vi tillbaka bra på hemmaplan, berättade Bodens sportchef Birger Sandin.

– Nu är vi tre starka lag från norr så vi väljer att ta resan ner till Mariestad istället. Det blir en kul utmaning både för spelarna och föreningen. Men vi tror på det vi gör och ser fram emot det här, menade han.

Näst i tur att välja motståndare var alltså Nybro och deras val blev Visby Roma.

– Vi hade det lite tufft mot Borlänge, men kunde sedan vinna på ett bra sätt. När i åker till Visby så vet vi vad vi får möta och vi har gjort den resan några gånger, så det blir ingenting nytt, tyckte tränaren Micke Tysell.

Visby Romas André Lundholm blev inte förvånad över Nybros val. Däremot underströk han det märkliga i att alla tycks ha så stor respekt för att åka tre timmar med båt, men istället kan åka tio timmar i buss utan att reagera för det.

När det sedan var dags för Magnus Nilsson att meddela Hudik Hockeys val, så gav det sig själv. Det handlade om Östersund eller Troja/Ljungby.

– För oss blir det att spela mot Östersund. Det är bara bra lag kvar på den här nivån och nu gör vi en resa som vi har gjort många gånger tidigare. Vi och Östersund har haft många jämna bataljer under åren, så vi känner dom och dom känner oss, sa Magnus Nilsson.

Och för Hudik blev det inget svårt val när både Mariestad och Visby Roma redan var ”upptagna”.

Östersunds-tränaren Kjell Åke Andersson menade att det blir ett kul möte.

– Det blir ju lite derbystämning mellan de här lagen och vi ser fram emot att få möta Hudik, konstaterade han.

Därmed stod det också klart att den fjärde kvartsfinalen spelas mellan Troja/Ljungby och Vimmerby, seriekonkurrenter i södra HockeyEttan och det var rätt uppenbart att ingen egentligen ville välja Troja/Ljungby som kvartsfinalmotståndare.

Skribent: Lars Gösta Larsson