Thu 22 Apr Slut
Hockeylag HHC 3
Hockeylag NYB 2
Thu 22 Apr Slut
Hockeylag MAR 2
Hockeylag TRO 3
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

TV: Tog emot Nybros hjältar mitt i natten – här berättar supportern varför

Vi bad er, våra följare på sociala medier, att skicka in hur ni följer ert lag den här säsongen.

Och fick in en häftig video från Nybro.

Vi ringde till Alexzander Eriksson och pratade om allt från hans tankar inför slutspelet till hans favoritminne av laget hans hjärta brinner för.

Klockan var halv ett på natten när Nybro-laget kom hem till Liljas Arena efter att ha kört över Skövde på bortaplan med 10-3.

Vad de välkomnades av?

Drygt hundra glada Nybro-supportrar som stod med bengaler och sjöng hejarramsor då laget i och med vinsten säkrat serieseger i Allettan södra.

Eriksson, som följt Nybro så länge han kan minnas, berättar att allt började med att han följde med en kompis på match. Sen dess har hans hjärta brunnit för Vikings.

Vad är det som får dig som supporter att göra det här lilla extra för ditt lag?

– Jag tror väl att det är som i vår stad, den är inte jättestor. Det finns inte så mycket idrott på den här nivån som man kan följa. Hockeykulturen har alltid vart stor här, det är många år tillbaka som det har följt med.

Har du haft turen och vara på plats under någon match den här säsongen?

– Ja, jag gick på fem-sex hemmamatcher när det var 50 som fick gå. Tyvärr har jag inte gått på några nu när det bara är åtta som är tillåtet, men jag har abonnemang på Hockeyettan Play så det blir ju att man sitter och kollar hemifrån med polarna.

Vem har varit favoritspelaren under den här säsongen?

– Det går ju inte att frånta Väyrynen det han har gjort sen han kom in i laget, han har ju gjort det riktigt bra. Wengdahl har också varit riktigt fin, han kör alltid 100 alla byten. Robin Johansson har också varit bra, men det är svårt att välja någon så där.

Tror du många Nybro-supportrar håller med dig där?

– Jo men det tror jag, det syntes ju med Coronamiljonen när de sålde retrotröjorna, Väyrynens tröja sålde väl för mest så jag skulle säga att han kan vara en av de populäraste, men även de andra två (Wengdahl och Johansson) är också populära bland oss supportrar.

– Om jag får tillägga så har ju supportrar från Nybro startat upp Coronamiljonen och efter senaste redovisningen så har dom samlat in 845 000 kr till föreningen, det är ju också fantastiskt.

Om vi pratar slutspel, hur långt tror du Nybro kan gå i år?

– Det blir tufft, många bra lag som är med. Man hoppas såklart kvalserien. Jag tror absolut att de har det som krävs för att gå hela vägen, men sen måste allt klicka. Kommer de upp i samma nivå som de hade i Allettan kan de gå långt tror jag.

Nybro mötte i åttondelsfinalen Borlänge som de, efter att de fått en lite knackig start, städade av med 2-0 i matchserien. Nu i kvartsfinalen möter de Visby/Roma och leder matchserien med 1-0. Returen spelas imorgon i Liljas Arena, vinner Nybro returmatchen är kvalserien nästa stopp för smålänningarna.

Slutligen, bästa minnet du har om laget?

– Det var förra året Hudiksvall borta i playoff 2. Nybro leder med 3-0 med cirka fem minuter kvar, tappar det till 3-3 förlorar i förlängningen och åker ut. Men det var en rolig resa och vi var 20 personer som åkte upp, spelarna kom ut efter matchen på läktaren medans vi sjöng långt efter signal och tackade och bad om ursäkt för förlusten.

Se det häftiga klippet nedan!

Text: Lucas Pettersson

Supporter-intervju: ”Blir aldrig samma sak att se matcherna på tv”

Följ Hockeyettan på sociala medier:

Instagram – här!

Twitter – här!