Mikael Friberg. Foto: Kalmar HC/Facebook

Veteranen dumpas efter över 300 matcher: ”Jag blev tyst”

Över 300 matcher i A-laget – men nu är kärlekssagan mellan Kalmar HC och Mikael Friberg över.

Trotjänaren har fått beskedet att han inte får plats i truppen kommande säsong.

– Jag känner att jag var värd ett bättre avslut, säger han till Barometern.

Kalmar HC – med nye sportchefen Daniel Stolt och en ny tränare på ingång efter Andreas Holfelt – ska bygga nytt.

Mikael Friberg, 30, som började som knatte i klubben och varit med på hela resan från trean till Hockeyettan, finns inte med i de planerna.

Han fick beskedet under påskhelgen av Daniel Stolt och i en intervju med Barometern är han väldigt känslosam.

– Jag blev tyst. Inte förbannad eller någonting så, bara jättebesviken.  Jag hade velat avsluta på ett bättre sätt, känner att jag var värd ett bättre avslut. Det har varit några jobbiga dagar, jag har inte sovit mycket. Det är många tankar som snurrar, säger han.

Han utvecklar det:

– Jag tänker att om man inte ens tar plats bland 13-14 forwards, så måste man ju vara helt värdelös. Sedan vill jag inte bli ihågkommen för att jag inte fick vara kvar i klubben. Jag vet ju att jag har gjort mycket för den, sms och meddelanden de här dagarna bevisar det. Men just nu hjälper det inte inte så mycket. Det kommer säkert en dag när jag kan sätta mig ner och klappa mig på axeln. Men den dagen känns långt borta nu.

Friberg debuterade i Kalmars A-lag säsongen 08-09 och har totalt spelat 336 seniormatcher för klubben.

Den här säsongen fick han delvis förstörd på grund av både en hjärnskakning och en axelskada och spelade bara 26 matcher.

TV: Utspelet i Studio Hockeyettan: ”Lägg ned det där snacket”