Hudik Hockey kollapsade

Chansen till spel i Hockeyallsvenskan för Hudik Hockey nästa säsong försvann all världens väg i Småland på onsdagskvällen. Det blev en rejäl kollaps i bortamötet mot Nybro som hemma i Liljas Arena vann med hela 7–1 (1–0, 4–0, 2–1).

– En väldigt knepig match. 7–1 är ju stora siffror men jag tycker inte att det speglar matchen. Vi har spelet i första perioden men får inte utdelning, sa tränaren Magnus Nilsson.

Ja, trots de stora förlustsiffrorna så såg det bra ut länge. Första perioden tillhörde HHC ända fram till slutsekunderna, då gjorde Nybros specielle målskytt Janne Väyrynen 1–0, detta med sex sekunder kvar att spela. Nybro vann en tekning i HHC:s zon, #7 Algot Landin blev av med sin klubba och Väyrynen fick fritt skottfält.

Innan dess hade HHC lyckades stänga hemmalagets försök till konstruktiv anfallsishockey och även om man själva inte skapade så mycket i målchansväg så var det nog ingen som kunde förutse det som hände i den andra perioden.

– De får tvåan och trean alldeles för lätt och sedan måste vi jaga. Då kan det bli så här, sa Nilsson.
HHC fick sämsta tänkbara start på perioden. Ett misslyckat utspel ur egen zon hamnade hos Fabian Ilestedt och hans öppnande passning till Adam Persson var av högsta klass. Persson slog till direkt och #25 Andreas Bosson hann inte med i överflyttningen och 2–0 var ett faktum efter 1.03.

3–0 kom efter 6.30, målskytt var återigen Janne Väyrynen, den här gången med ett backhandsskott som inte såg helt otagbart ut.

Med #58 Filip Lander på utvisningsbänken fick Fabian Ilestedt chansen att briljera. Han gjorde 4–0 minuten efter 3–0 genom att åka slalom igenom ett helt stillastående HHC-försvar där han avslutade uppvisningen med att runda Bosson och lägga pucken i mål.

HHC tog time out, plockade ut Bosson ur målet och satte in #53 Oliver Tornerefelt. Man fick också stopp på ”blödningen” även om Simon Hansson lite väl enkelt kunde göra 5–0 i slutet av perioden.

– Det kändes tungt och tomt. Vi hade ju en helt annan tanke med den här matchen, sa Nilsson.

I slutperioden gjorde Nybro två power play-mål. Janne Väyrynen blev tremålsskytt när han gjorde 6–0 och Markus Palmberg avslutade målskyttet fram till 7–1. Däremellan fick HHC tröstmåla sedan #12 Christoffer Jansson utnyttjat ett grovt misstag av Nybro.

I den andra matchen hade Troja/Ljungby chansen att avgöra kvalserien. Tre poäng hemma mot Mariestad hade räckt, men nu dröjde det till övertiden innan Karl Olofsson tryckte in segermålet (3–2) och med bara två poäng på kontot är det fortfarande liv i tabellen.

Om Nybro besegrar Mariestad på fredag så måste Troja/Ljungby ta minst en poäng hemma mot HHC och 2–12 på de två senaste matcherna av Hudik Hockey är väl siffror som väldigt mycket talar för att det kommer att spelas allsvensk ishockey i Ljungby till hösten.

– Vi får smälta det här och det är klart att man alltid vill vinna när man kliver ut på isen. Vi har ju inget hokus pokus att komma med men vi har en skyldighet att göra en bra prestation och det ska vi göra, sa Nilsson.

Klicka HÄR för tabellen.

Skribent: Christer Stridh