Troja/Ljungby jublar efter att ha säkrat biljetten tillbaka till Hockeyallsvenskan. Foto: Troja/Ljungby

Troja/Ljungbys triumf – tillbaka i Hockeyallsvenskan

Vårsäsongen har varit gropig och lite hackig.

Men när det väl gällde som mest förvandlades laget till en effektiv segermaskin.

Välkommen tillbaka till Hockeyallsvenskan, Troja/Ljungby.

När Troja/Ljungby åkte ur Hockeyallsvenskan för tre år sedan var målet att ta sig tillbaka direkt.

Vägen tillbaka blev dock något krokigare än vad man tänkt:

2018/19 stod Vimmerby i vägen.

2019/20 satte coronapandemin stopp för lagets framfart.

Men den här säsongen var det varken något annat lag eller pandemi som kunde stoppa återtåget – även om det satt hårt åt i den avslutande omgången av kvalserien.

Romfors slog till

Troja/Ljungby inledde något krampaktigt och till en början var det gästande Hudiksvall som skapade mest chanser.

Samtidigt ångade Nybro på mot Mariestad och satte press på Troja genom att göra två tidiga mål.

Men så efter halva första perioden tryckte Victor Romfors, som varit lysande under säsongen, in det förlösande öppningsmålet bakom förlängda mållinjen via målvaktens benskydd.

Mittenakten blev mållös trots att Hudiksvall skapa mängder med fina chanser att kvittera. Men Troja-målvakten Wictor Ragnewall spelade lika stabilt som under hela säsongen och såg till att hemmalaget var i ledning inför sista perioden.

Brände jät
telägen

Troja/Ljungby spelade lugnt, stabilt och säkert i den sista perioden och hade flera fina chanser att avgöra tillställningen.

Tobias Törnkvist och Karl Olofsson fick varsitt jätteläge men båda gångerna stod Hudik-målvakten Oliver Tornerefelt i vägen.

Men trots missarna lyckades hemmalaget hålla ut och vinna med 1–0 vilket innebär att man spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Efter slutsignalen utbröt vilda glädjescener ute på isen i Ljungby Arena.

– Vi kommer ihop som ett lag i de sista matcherna efter allettan. Vi lyckas ta poäng i varenda match i kvalserien. Vi tog viktiga poäng på bortaplan och vann på hemmaplan, säger Daniel Karlsson Thörnros till Smålänningen.