Toppmålvakten förlänger med Nyköping – men kan lämna ändå

Daniel Fahlström, 25, har varit en av ligans jämnaste målvakter de senaste säsongerna och dragit till sig intresse från flera klubbar i Hockeyallsvenskan.

Hockeyettan.se kan nu avslöja att han stannar kvar i Nyköping en säsong till.

Men ”Fahla” har också en out i kontraktet som gör att han kan släppas i väg till en annan klubb under säsongen.

Nio säsonger i Hockeyettan (sju för Huddinge, de två senaste för Nyköping) och en räddningsprocent på 92.24 i fjol gjorde Daniel Fahlström attraktiv på marknaden.

Han lånades in till Södertälje SK för träning och en match när Nyköpings säsong var över och har haft samtal med ett par-tre klubbar i Hockeyallsvenskan i vår. 

Även tre klubbar från ligan har haft intresse att sajna upp Fahlström – men nu pekar allt på att han blir kvar i Nyköping.

Parterna är överens om en förlängning och Fahlström har fått in en klausul i avtalet som ger honom rätt att bryta kontraktet och gå till en klubb högre upp i seriesystemet om det kommer ett anbud uppifrån.

– Det visar att Nyköping respekterar mina ambitioner inom hockeyn och inte kommer stoppa mig om det skulle bli aktuellt för mig att spela högre upp i seriesystemet. Det var viktigt för mig, säger Fahlström.

– Sen tycker jag att klubben kommit en bra bit med lagbygget, vilket känns tryggt.

Nyköping presenterade förlängningen senare på onsdagskvällen.

Nyköpings målvakt om monsterräddningen