Ännu en egen produkt väljer att förlänga

Ännu en Kirunagrabb har förlängt med KIF.

Kristian Eriksson är med på tåget även nästa säsong.

– Jag hoppas att vi som lag kan ta nästa steg och bygga vidare på den grund som vi har lagt, säger backen.

Tidigare i veckan stod det klart att Anton Elenius och Hampus Hagström förlängt sina kontrakt. Kristian Eriksson blir spelare nummer 13 in i nästa års trupp.

Den 22-årige backen gick hockeygymnasiet i Skellefteå och debuterade i KIF:s A-lag redan för tre år sedan, under säsongen 17/18.

Under säsongen som gick noterades han för 34 matcher. Men det är inte hela sanningen. Den unge backen hade en tuff säsong.

– Förra säsongen började bra och det kändes som att jag tog kliv framåt i utvecklingen innan jul, säger han.

Sedan höll olyckan sig framme.

I derbyt mot AIF krockade han olyckligt och skadade sig.

– Tyvärr åkte jag på en hjärnskakning och covid tätt inpå varandra som gjorde att jag blev borta från spel ett tag och det tog några veckor att hitta tillbaka till formen, säger han.

Hur känns det att förlänga?
– Det känns kul. Vi har en skön grupp som jag trivs extremt bra runt och det här är ett bra ställe att utvecklas på. Personligen känner jag att jag har mer att ge nästa säsong och jag vill visa att jag klarar av att ta en större roll i vår backbesättning.

Sportchefen Henrik Törmä understryker än en gång hur viktigt det är bygga en framtida stomme bestående av KIF-produkter.

Kristian Eriksson är ännu ett exempel på det.

– Kristian är en spelare som alltid ger ett hundra procent. Han förstår att det inte finns några genvägar, utan att det är hårt arbete varje dag som gäller. Det jag gillar med honom på isen är hans hårda fysiska spel. Jag tycker att han har utvecklat sin tajming och avvägningar i spelet under den förra säsongen, säger Henrik Törmä.

Mattias Heikki

 

KIF:s trupp inför nästa säsong:

Målvakter:

Ludvig Christoffersson

Backar:

Edmunds Augstkalns

Jesper Strandelin

William Palovaara

Markus Magnusson

Samuel Ivanic

Kristian Eriksson

Forwards:

Anton Elenius

Hampus Hagström

Calle Källström

Simon Thyni

Rasmus Similä

Felix Fjällkeborn