Trefaldig JSM-vinnare klar för Enköping

Inte många spelare genom historien kan ståta med hela tre JSM-guld i ishockey. Men det kan Enköpings nyförvärv Maximilian Popovic med all rätt skryta över. Nu är han klar för två säsonger i ESK.

Det är sannolikt en högst begränsad skara med spelare som får lyfta JSM-bucklan sammanlagt tre gånger under sin karriär. Maximilian “Max” Popovic är i alla fall en av dem då han under sin tid i Modos juniorverksamhet var med och spelade hem ett guld med J18 och två med J20. En bedrift väl värd att skryta över!

Men historia tillhör som bekant det förgångna och för att återgå till nutid så ansluter forwarden nu alltså till Enköping efter att närmast ha haft två säsonger hos hockeyettankollegan Vimmerby bakom sig.

Max blir därmed ESK:s första nyförvärv i det pågående lagbygget (övriga påskrifter har rört sig om förlängningar hittills) och kontraktet är skrivet på två år.

Bördig från Uppsala

— Jag är jättenöjd med att Max väljer oss i ESK. Han har bra karaktär och kommer passa bra in i vår grupp. Han är en skridskostark powerforward som arbetar hårt i båda zonerna och besitter ett bra skott, berömmer ESK:s sportchef Alexander Edstein.

Max Popovic är född 1999 och är bördig från Uppsala där Almtuna IS är hans moderklubb. Under juniortiden hos Modo blev det också några matcher i U17-landslaget och på sina hittills enda två seniorsäsonger hos Vimmerby i ettan noterar vi 11 poäng på 57 matcher.

Presskonferens på lördag

På lördag håller ESK en presskonferens där ytterligare nyheter gällande lagbygget kommer att presenteras.


Se ESK:s lagbygge 20/21 här >>


Videohälsning från Max till alla ESK-fans: