Dubbla nyheter släpptes på Enköpings presskonferens

Enköping hade presskonferens idag och släppte då nyheten att det blir Gävlebördige Christofer Eriksson som tar över som huvudtränare. Samtidigt berättade man också att poängkungen Daniel Andersson är klar för ytterligare två säsonger.

TV: Se presskonferensen här >>

Det var alltså två huvudnyheter som släpptes på ESK:s presskonferens på lördagseftermiddagen och det var två synnerligen viktiga poster i lagbygget som kunde presenteras i form av huvudtränare och interna poängkungen.

 

Nya tränare från Strömsbro

33-åriga Christofer Eriksson från Gävle tar alltså över som huvudtränare. Han kommer närmast från samma roll hos seriekollegan Strömsbro och jobbade dessförinnan i Brynäs juniorverksamhet där han tränade J18-laget i drygt två säsonger.

Kontraktet med grönsvart är skrivet för de kommande två säsongerna.

— Christofer är en tränare med ett modernt och tydligt ledarskap. Han är en lugn och trygg person som värnar om att man ska må bra både på och vid sidan av isen. Med Christofer fortsätter vi på den inslagna vägen och det känns bra, säger ESK:s sportchef Alexander Edstein.

Hör Christofer Erikssons egna ord om att ta över tränarsysslan i ESK i länken från presskonferensen nedan.

 

Två nya år på poängkungen

På spelarsidan var det heller ingen dålig nyhet som släpptes då man kunde presentera en kontraktsförlängning med de två senaste säsongernas interna poängkung Daniel Andersson.

Kontraktet är skrivet för de kommande två säsongerna och med fem raka säsonger i ESK-dressen i ryggen är han således kontrakterad för upp till sju år totalt i klubben.

En viktig pjäs, både genom sin poängproduktion men naturligtvis också som kulturbärare i lagbygget.

— Daniel är en nyckelspelare och hade en mycket bra säsong senast. Det känns bra att han fortsätter hos oss, han är en viktig pusselbit i vårt lagbygge, säger Edstein.

Totalt har Daniel gjort 129 poäng på sina 183 matcher i ESK – hittills.

Hör Daniel Anderssons egna ord om kontraktsförlängningen i länken från presskonferensen nedan.


Se hela dagens presskonferens >>

ESK:s lagbygge säsongen 20/21 >>

Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu